Женственост

Божествената женска енергия

By февруари 6, 2015януари 3rd, 2022One Comment

Интервю с Деси Иванова – автор на ангелски бижута, водещ на медитации и практически курс по Акашови Записи

Ти как успя да си приемеш женствеността, трудно ли ти беше?

Все още сме в борба! : ) Аз имам много силна мъжка енергия и всъщност чрез нея постигах успехите си – бях жената-мъж в периода от моя живот, преди да започна пътя на самопознанието и работата с Акашовите записи. Може да съм изглеждала по всякакъв начин, но буквално бях острието в ръцете на моите шефове. Мен ме изпращаха на най-тежките срещи, на места, на които аз съм влизала с ритник и съм казвала: „Тук така ще се случи!”. И това съм го правила на хора, които са от години в бизнеса, мъже, които са били на възрастта на баща ми, а аз някаква хлапачка там… Буквално доста време съм чистила отпечатъци от този ми момент, защото на енергийно ниво подобен вид поведение е меко казано неправилно. Но факт, така ме бяха обучили. В процеса на годините на работа ти започваш да придобиваш определени навици, просто всяка фирма си има свой вид начин на работа.

Аз потисках тогавашния ми приятел безумно много. То нямаше мъж и жена в тази връзка, имаше един управляващ мъж и един капитулирал, като аз бях този, който управлява, а тогавашният ми приятел просто ми беше позволил аз да дърпам въжетата на където реша, само и само за да не се караме. И в същия момент аз не бях щастлива от тази връзка! Правех каквото исках, случваше се каквото кажех, но не бях удовлетворена. И Вселената ти подава и другото – силен мъж, с който пък изобщо не можете да се разберете, защото започва един огромен сблъсък между двете енергии, защото той не отстъпва и ти не отстъпваш. И започва борба на Еготата- ти ще отстъпиш?! Ти знаеш ли кой съм аз?!

Всъщност проблемът не е в мъжката енергия, която притежаваме, а в егото. В егото, което трудно може да се смирява, в смисъл да притихне. Така или иначе ние винаги ще носим мъжкото и женското в себе си. Но когато егото стане много силно, то иска да владее всичко. Да контролира, Боже мой, да не би случайно да загуби контрола върху нещо в този свят, да не се разпадне целият свят. Все едно всеки един от нас е като един Сизиф, понесъл кълбото нагоре по хълма и аха – ако го отпуснеш това кълбо, то ще падне долу, огромният камък ще се срине.

А се оказва, че дори и да пуснеш ръце, дори и да отпуснеш крака, да полегнеш, да си починеш и да кажеш: „Нещата ще се случат по най-добрия начин!”, те могат да се случат по най-добрия начин. И всъщност на това се учи всеки един от нас, това е всъщност божествената женска енергия. Много малко жени си владеят женската енергия. Сега повечето я приемат като един вид прелъстителница. Когато говориш за Богинята, те по-скоро си представят, че ще ги научиш как да прелъстяват, как да владеят изкуството на това да оплитат сякаш в косите си… по един по-различен начин да накараш хората около теб да правят това, което ти искаш. Но всъщност Богинята в тази огромна божествена същност Майката Бог, тя представлява нещо много по-различно, много по-мащабно и по-трудно достижимо. Във всеки един от нас живее Бог, но живее и човек. И целта е да станем Богочовеци – осъзнати за Божествената си същност и съществуващи в материята на Реалността.

Напоследък има все повече книги и материали на точно тази тема за женствеността, ти как успяваш да се ориентираш в цялата картинка? Защото понякога е объркващо, трябва да се държиш по еди си какъв начин, трябва да носиш дълги рокли, дълги поли….

За да събираш женската енергия… Жената не носи панталони… Ами, това е сега голямото майсторство! На земята в момента сме само майстори и не случайно пораждаме такъв тип реалност, в която информационният поток е в хиляди пъти по-голям, отколкото информационното съзидание векове назад. Има даже и такова изследване, че в интернет за 1 ден се създава повече информация, отколкото за 5000 години назад във времето, защото всеки качва нещо, всеки създава. И всъщност обемът от информация е огромен.

Може би най-ценното, което съм разбрала в този си период е, че опит може да се споделя, но не и да се предава. И каквото и да четем, е нужно да мине през нашия опит и през нашия светоглед, и през нашата реалност, защото не всичко, което работи за теб, ще проработи и за мен, защото аз не съм ти и в това е красотата. И заради това на мен ми е трудно да приема следването на една идеология, на един гуру, на едно верую, защото всъщност съчетанието, многоспектърността е красотата… Как бялата светлина се разпръсква на седем лъча и пак може да се прибере? Това е всъщност Бог, Бог е дал красотата на тази многоспектърност, за да я преживеем, а не да се опитваме да кажем: „Не, това е единственият път! Това е моята книга, аз нея ще следвам, това е моят учител!”. А това напълно противоречи на всичко останало, което говорим – на разширението, на обединението, на единението, на едната обща душа, на единия Бог, на едното всичко…

Ако аз вярвам в нещо, а ти не вярваш в него, аз ли съм грешната или ти? Или и двете сме в този момент прави. Където го има разбирането, там се получава обединението. Имам една любима картинка – една шестица, нарисувана на земята. И единият човек седи от едната й страна, другият стои от другата. Единият казва – това е шестица, другият – не, това е девятка! Въпрос на гледна точка.

Всяка една ситуация във Вселената е като едно кълбо, ние можем да видим само една точка от него, а всеки един друг човек вижда съвсем различна точка. И когато обединим всички гледни точки, постигаме целостта и истината. И това важи и за книгите – просто да обединяваме знанието и да не приемаме нищо като абсолютно. Премерване през сърцето – Това моята истина ли е? Не! Добре. А това моята истина ли е? Да, да, да, да! Да, това наистина е така! Добре, значи ти си за мен.

Всяка жена притежава в себе си хиляди лица, перспективи и потенциали. Опознавайки себе си, ние достигаме и до своята сила и същност. Чрез всяка крачка, която правим към жената в себе си, ние усилваме общото поле на Женската енергия на Земята и прибавяме своя спектър, своята искра.

С Деси можете да се свържете тук, а това е нейният уебсайт Акашови записи.

Акашови записи

Богинята майка

Чувство за себестойност

Мир с килограмите

1 коментар

  • Елена каза:

    Точно навреме,за мен -уникално усещане,полезно общуване.Благодаря,имам нужда от тези статии.Има много да чета,важното е,че имам желание,това ме зарежда и успокоява.Очаквам нови предизвикателства!Голямо благодаря,че Ви има!Успех!

Оставете коментар