За мен

davКазвам се Емилия Цанева и съм създател на проекта „Здрава история”. Най-голяма моя страст е психотерапията, последвана от пътешествията, чуждите езици и грижата за животните и природата. Обичам да танцувам, да карам кънки, да чета книги, да плувам или просто да слушам ромоленето на водата. Живяла съм в различни страни – Австрия, Турция, Ирландия, което ми помогна да разбирам другите народи по-добре, но също така ми даде възможност и да оценя какво имам в България.

Родена съм във Велико Търново и съм завършила търновската езикова гимназия с немски и френски език. След упорит труд завърших бакалавър арабистика в Софийски университет, като един семестър от него учих във Виенския университет в Австрия. След това отговорих и на друга моя страст като се дипломирах за инструктор по йога в НСА. В последствие избрах да уча магистратура психология във ВТУ, като имах щастието два семестъра от нея да прекарам в Еге университет в Измир, Турция. Дипломирах се със защита на теза „Когнитивно-поведенческа терапия при булимия“. Сбъдна се и моята мечта да отида в Ирландия, където карах практика по групова психотерапия към „Life Change Health Institute”.

В последствие след много прочетена литература, лични проверки и срещи с достъпните терапевтични направления в България, записах да уча гещалт психотерапия. В момента водя семинари за личностно развитие, работя с хора индивидуално и в група, пиша и превеждам статии за „Здрава история” и снимам видеа. Освен това фасилитирам онлайн групи за подкрепа към ирландската асоциация за хранителни разстройства „Bodywhys”.

Самата аз съм преминала през много докато стигна до тук. Това ми даде богат опит и възможност да изпробвам първо върху себе си лековете, които днес ползвам в помощ на другите. Не съм съвършена и не държа да бъда такава. Вярвам, че човек винаги има още какво да научи и това е красиво. Щастлива съм и съм удовлетворена от себе си и това, с което се занимавам, но запазвам и ентусиазма си да се развивам.

3 отговора на За мен

 1. Emilia Tsaneva казва:

  Мили читатели и приятели,
  текстът „За мен“ бе редактиран наскоро, затова всички коментари преди 2018 г. вече не се виждат. Ще се радваме на вашите нови коментари.
  Усмивки,
  Емилия

 2. Марияна Пелтекова казва:

  Много приятно съм изненада от поместените ваши статии. Много Ви благодаря!Ще посещавате ли Пловдив и как мога да присъствам на ваши семинари? Благодаря Ви! Марияна

  • Emilia Tsaneva казва:

   Здравейте, Марияна!
   Благодаря, радвам се, че статиите ни са ви полезни.
   Към момента провеждам семинари само в София, все още нямам планиран семинар в Пловдив.
   Предстоящите семинари можете да следите в раздел „Събития“.
   Поздрави,
   Емилия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ 3 = 11

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>