ВзаимоотношенияСексуалност

Травми на сексуалността – блокажи с другия пол 2

By юни 30, 2014януари 3rd, 2022No Comments

снимка: Deviantart/Adelenta

След сексуална травма е нормално да имаме проблеми с общуването с другия пол, проблем със сексуалността и създаването на трайни връзки. Както говорихме в една от предните части на този материал, сексуалността е свързана с т.нар. втора чакра. При сексуална травма, втора чакра се уврежда, което води до проблеми с отпускането на контрола, радостта и насладата от живота, сексуалното общуване, изобилието и общуването с противоположния пол. И не, тук книгите от типа 10 трика как да свалим идеалния мъж, няма да ви решат проблема. Може да замажете очите на някого за известно време, но ако искате красива дълготрайна връзка, триковете няма как да проработят.

Иска се целенасочена осъзната работа за преодоляване на тази травма. Осъзнавам, че ми е трудно да говоря с мъжете. Ето, признавам си! Осъзнавам, че това е така, защото ме е срам от това, което се е случило. Но всъщност защо да ме е срам? Аз нямам вина за това, че човекът е бил болен! Да, била съм със съзнанието на жертва, но сега осъзнавам това и се променям! Няма от какво да ме е срам! Аз съм прекрасно божествено същество, мъжът насреща също е прекрасно божествено същество и заедно просто усилваме енергиите си, без значение дали става въпрос за отношения между приятели, колеги или любими.

И като имам предвид, че много често чрез мен говорят синхроничностите, които са толкова важни за човека насреща, както и че чрез човека насреща към мен идват синхроничностите важни за мен, т.е. интересна повтаряща се информация, която ти дава знак за правилната посока оттук нататък, та аз заради един срам да не дам необходимата информация на човека и да не получа необходимата информация от него?! О, я стига глупости! Не ме е срам! Обичам да говоря с непознати хора! Обичам да общувам с колегите и познатите си! Обичам да се срещам с приятелите си, без значение дали са мъже или жени! Защото това е красотата на живота, тези прекрасни мигове когато стоиш рамо до рамо с друго човешко същество. И аз да се лишавам от тази красота заради нещо, случило се преди години? Да се самонаказвам? Стига толкова! От днес нататък аз се освобождавам от срама и продължавам напред. От днес нататък аз обожавам да общувам с хората!

Сексуалността е нещо свято и красиво. Приемам я и я обичам. Имам право да бъда щастлива и да се радвам на живота и в този аспект с човек, който чувствам близък и с който израстваме заедно и се подкрепяме състрадателно докато учим уроците си. Приемам своята сексуалност и й се наслаждавам!

Добре де, а какво общо има изграждането на трайна връзка със сексуалната травма? Нещо не е логично! Да, втора чакра е наранена, а именно тя отговаря за контрола и влюбването. Може да отидем в едната от двете крайности – толкова сме наранени, че ни е страх да отпуснем контрола и да оставим нещата просто да се случват, а искаме да планираме всяко едно нещо. В резултат до такава степен се вкопчваме в партньора си, че горкият човечец не може да диша и единственият вариант да си поеме глътка въздух е просто да избяга далече от нас.

Или другият защитен механизъм – аз съм толкова влюбчива, че не мога трайно да фокусирам вниманието си върху един човек. Защото това ми изнася идеално! Ако взема да остана за по-дълго време с един човек, ще се наложи да порасна и да се изправя пред отдавна заровените травми, защото зрелите отношения имат това свойство – да изравят дълбоко заровените ти травми, за да те накарат да се изправиш лице в лице с тях и да се излекуваш. Страшно е да се изправиш пред сексуалната травма, наистина! Но още по-страшно е години наред да си позволяваш само повърхностни отношения от страх, че ще трябва да се изправиш пред вътрешните си дяволчета, ако нещата станат по-сериозни. И като маймунка подскачаш от клон на клон, намирайки ужасни неприемливи кусури на всеки един или просто привличайки крайно неподходящи хора към себе си. Което затвърждава може би все още неизлекуваната нагласа, че мъжете са… хммм, как беше мекият вариант? Да кажем просто мухльовци!

Не, те са мухльовци, проблемът изобщо не е в мен! Сериозно не е в мен! Всъщност да, проблемът не е в теб, защото в действителност проблем няма, има просто ненаучен урок. Хващаш си урока, прочиташ си го колкото пъти трябва, научаваш го и продължаваш напред. Бива ли толкова години наред да циклиш в този страх, вместо да си дадеш радостта и любовта, които заслужаваш? Хайде, дай да го учим този урок, че щастието седи и ни чака!

Травми на сексуалността – важно е да им обърнем внимание!

Травми на сексуалността – причини – съзнание на жертва

Травми на сексуалността – причини – неприемане на сексуалността

Травми на сексуалността – няма нужда от страх!

Травми на сексуалността – блокажи с храненето и килограмите

Травми на сексуалността – блокажи с любовта към себе си

Травми на сексуалността – блокажи с другия пол 1

Как да преодолеем сексуалните травми?

Оставете коментар