ВзаимоотношенияСексуалност

Травми на сексуалността – блокажи с другия пол 1

By юни 27, 2014януари 3rd, 2022No Comments

снимка: Deviantart/Aranehl

Напълно вероятно е след подобно изживяване да сте развили страх от мъжете, а може би и голяма доза гняв и омраза към тях. Няма да ви казвам колко години наред таях убеждението, че мъжете са… меко казано нескопосани същества, които въобще не искам да се доближават до мен, а ако може въобще да не ги виждам на километър от мен, най-добре. След което часове наред седях и ревях, ама защо моят принц го няма?! Къде е?! А той горкият, нали е кавалер, просто изпълнява моето желание и стои на километър от мен…

Мъжете всъщност са божествено проявление, прекрасно и светло. Да, факт е, че с вековете патриархат малко са се пооляли с войните, кланетата и третирането на жените като предмети, но със сигурност това не е станало без участието на жените… А и предвид, че в едно отдавнашно време през матриархата самите жени сме третирали мъжете като предмети, ами предполагам, че резултатът вече е равен. И както моята любима индийска светица Амма казва: „Като двете крила на птицата, жените и мъжете имат еднаква стойност. Защото без двата пола в съвършена хармония, човечеството не може да се развива.”

Време е да простим на мъжете и да заживеем в хармония с тях. Да, знам, че на думи е лесно, а на практика нещата не се получават точно така. Но с малко повече усърдие от наша страна и стабилна подкрепа от свестни представители на противоположния пол се постигат чудеса! Пак казвам, на мен ми отне сигурно повече от 10 години да простя на мъжкото съсловие и да видя светлината в тях. Не беше лесно, но си заслужаваше! И тук е мястото да благодаря на всички прекрасни представители на мъжкия род в моя живот, които ми показаха какво значи преданост, подкрепа и вяра и които ме научиха, че не можеш да си правиш извод за всички милиарди хора, само защото си се натъкнал на 4-5 гнили индивида.

Това важи и за вас! Фокусирайте се върху положителните мъжки примери в живота си. Сигурна съм, че ги има, просто се огледайте добре за тях! Излейте си насъбрания гняв навън, но не върху мъжете около вас, много моля! Спортът много помага в това отношение! Започнете да бягате и всеки път като тичате, помолете Земята да поеме този огромен гняв и да го превърне в любов! Работете и с ума си – ако трябва си записвайте всички прекрасни неща, които вашите приятели мъже са правили и правят за вас. Така малко по малко разрешавате на любовта и спокойствието да се проявят в живота ви.

Освен, че няма нужда да ги мразите, няма нужда и да се страхувате от мъжете. Ще ви издам една тайна – жените са не по-малко страшни, ако тръгнем да си мерим способностите по сплашване. Да, мъжете са по-силни физически, но психическата разруха, която жената може да нанесе на мъж е неописуема и с дълготрайни последици. Ако си спомняте приказката за дърваря и мечката, когато дърварят казал на мечката, че дъхът й е лош, а тя го накарала да я рани с брадвата, то след време белегът от брадвата вече го нямало, но раната в психиката си стояла… Усещате накъде бия, нали? Ако тръгнем да се мерим какви сме страшилища, жените по нищо не отстъпват на мъжете, даже бих казала, че в това отношение ги превъзхождаме, което далеч не е повод за гордост.

Но вече няма място за страх! И жените, и мъжете са светли божествени същества, които просто трябва да си припомнят как да проявят своя любящ потенциал. Няма от какво да се страхуваме, нито какво да мразим. Просто е време да отворим сърцето си, да подадем ръка на другия пол и да продължим напред!

Травми на сексуалността – важно е да им обърнем внимание!

Травми на сексуалността – причини – съзнание на жертва

Травми на сексуалността – причини – неприемане на сексуалността

Травми на сексуалността – няма нужда от страх!

Травми на сексуалността – блокажи с храненето и килограмите

Травми на сексуалността – блокажи с любовта към себе си

Травми на сексуалността – блокажи с другия пол 2

Как да преодолеем сексуалните травми?

Оставете коментар