ДуховностСексуалност

Травми на сексуалността – няма нужда от страх!

By юни 24, 2014януари 3rd, 2022No Comments

снимка: Deviantart/danieldupre

Темата за сексуалното насилие далеч не е приятна, но няма нужда да предизвиква страх и ужас в нас. Когато сме излезли от съзнанието на жертва и сме се превърнали в асертивни хора, когато вече сме приели своята сексуалност и работим за нейното култивиране, Вселената няма нужда да ни поднася такива разтърсващи знаци. Но докато постигнем това, няма нужда да се страхуваме, защото има една висша сила, която се грижи за нас дори в тези моменти.

Аз самата години наред се придържах плътно към съзнанието на жертва и въобще не приемах сексуалността като цяло, камо ли моята собствена. Резултатът? Срещи отблизо с какви ли не болни хора – ексхибиционисти от всякакъв вид, изнасилвачи, хора, които смятат, че е в реда на нещата просто да дойдат при теб и да ти изкажат всичките си вулгарности… Даже вече се шегувам, че цяла книга мога да напиша за техните разновидности и то само от личен опит, без да ползвам допълнителни материали!

И все пак във всички тези ужасни ситуации, винаги е имало една сила, която ме пази и която ми казваше – всичко е наред, ние те пазим, просто е необходимо да си научиш урока, но няма да пострадаш физически, всичко е наред. В резултат, на което ситуациите винаги са се разминавали просто с уплаха и без последици. Та, познавате ли своите ангели пазители? Не? Ами явно ви е време да се запознаете! Защото те са тук, за да се грижат за вас и да ви спасяват в подобни ситуации, в които сами сте се набутали по някакъв начин. Което не значи да действаме безразсъдно, защото има кой да ни оправя кашите. Не, просто да знаем, че в каквато и ситуация да попаднем, те се грижат за нас и няма от какво да се страхуваме!

Добре, ще кажете, че на мен ми се е разминало по някаква случайност, но какво да кажем за хилядите пострадали в подобна ситуация, на които не им се е разминало? Техните ангели спяли ли са, че са позволили да се случи нещо такова?! Как можем да си мислим, че нас ще ни предпазят, след като има толкова случаи, при които се е случило най-лошото?! Страхът е убийствена вибрация! Когато сме се вкопчили в него и с ужас очакваме какво ще се случи, оставайки в ролята на беззащитна жертва, за която няма кой да се погрижи, ние създаваме енергийна бариера около себе си за нашите пазители и наистина тогава никой не може да ни спаси. Освен това го има и моментът със свободната воля – ако не помолим за помощ, нашите ангели пазители нямат право да се намесват!

Но когато въпреки страха запазим вярата си, че винаги има някой, който се грижи за нас и въпреки че треперим от ужас, вътрешно имаме пълната увереност, че всичко ще е наред, когато успеем да запазим самообладание и помолим за защита, тогава ангелите са напълно способни да ни се притекат на помощ – било то изпращайки доброжелателни хора към вас, било то променяйки обстоятелствата по някакъв начин или просто карайки човека срещу вас да размисли или просто да избяга, без да ви е докоснал! Вярата е могъща защита! Когато вярвате с цялото си сърце, че има някой, който се грижи за вас, нищо лошо не може да ви се случи!

И все пак, както има една арабска поговорка: „Вярвай в Бог, но си връзвай камилите!”. Грижете се добре за себе си. Освободете се от съзнанието на жертва и неприемането на сексуалността. Знайте, че винаги има някой, който бди над вас! Знайте, че и вие самите сте достатъчно силни, за да запазите спокойствие, самообладание и вяра във всяка ситуация! Всичко е наред и ще бъде наред!

Травми на сексуалността – важно е да им обърнем внимание!

Травми на сексуалността – причини – съзнание на жертва

Травми на сексуалността – причини – неприемане на сексуалността

Травми на сексуалността – блокажи с храненето и килограмите

Травми на сексуалността – блокажи с любовта към себе си

Травми на сексуалността – блокажи с другия пол 1

Травми на сексуалността – блокажи с другия пол 2

Как да преодолеем сексуалните травми?

Оставете коментар