ДуховностСексуалност

Травми на сексуалността – причини – неприемане на сексуалността

By юни 23, 2014януари 3rd, 2022No Comments

снимка: Deviantart/adelenta

Друг важен момент – сексуалното привличане на жената е много силно по природа и е нужно жената да го култивира и овладее, за да привлича в живота си само нещата, които иска, и само внимание, което е желано. Според Ведите около физическото тяло има една обвивка, която представлява нашето енергийно тяло или така наречената аура. Днес това твърдение се доказва чрез кирлиановата фотография, която успява да заснеме това енергийно тяло, като по този начин ни показва в кои центрове е добре да поработим. Част от енергийното ни тяло са нашите енергийни центрове или т.нар. чакри. Те могат да бъдат с преобладаващо женска или преобладаващо мъжка енергия.

Тук ще обърна внимание само на втора чакра, тъй като тя е неразривно свързана с нашата тема. Намира се на около 7 см под пъпа и отговаря за сексуалността, радостта от живота, удоволствията от живота и това до колко отпускаме контрола и оставяме нещата да се случат без да ги насилваме. Този център е с преобладаващо женска енергия и не случайно се казва, че тук се крие женската сила. Предвид, че масовото енергийно поле съдържа информация за сексуално насилие, при много жени този център е наранен дори само по рождение. А ако в живота на жената са се случвали неприятни инциденти в сексуален аспект, то този център със сигурност е травмиран и не работи оптимално.

Когато не сме наясно със силата на този център, той има свойството да работи в наш ущърб, привличайки нежелано сексуално внимание. Много често ние не приемаме сексуалния аспект, имаме проблеми с него и хоп – някой болен човечец дошъл да ни задълбочи това схващане. Добре е да сме наясно със силата на втора чакра. Тя ни е дадена, за да привлечем в живота си нещата, които искаме, и да се радваме на живота. За да овладеем силата на втора чакра и да се помирим с нея като я направим наш съюзник в постигането на това, което искаме, е необходимо приемане, осъзнаване и практика.

На първо място е необходимо да поработим върху нашите схващания за сексуалността. Намираме ли я за нещо мръсно или сме успели да я приемем за нещо нормално? Прекаляваме ли с нейното използване или си мислим, че тя може да възпрепятства духовното ни израстване? Вкопчваме ли се в нещата, хората и ситуациите или успяваме да се отпуснем по течението на живота, с пълното съзнание, че всичко е наредено по най-добрия за нас начин? Сексуалността е свещена! Сексуалната енергия е изключително могъща жизнена сила, която ни е дадена за духовно израстване, творчество и изобилие. Ако по някакъв начин блокираме тази енергия, ние блокираме изобилието в живота си и радостта.

Необходимо е да осъзнаем, че сексуалната енергия е дар и е наш дълг да се грижим за този дар по най-добрия начин. Да използваш сексуалността си, за да си изпросиш любов от човек, който очевидно не те обича, определено не е пример за правилна грижа към този дар. Да потискаш този дар, страхувайки се, че това е нещо мръсно и ще попречи на духовното ти развитие, също не е правилна грижа за този дар. Дарът е даден, за да ни помага, не за да ни пречи или за да се страхуваме от него. Потисната сексуална енергия води до сериозни физически и психически заболявания каквито са проблемите с тазобедрените стави при много жени и ексхибиционизмът при не малък брой мъже. А нали знаете как подобното привлича подобно – психично болните хора, склонни към сексуално насилие, най-често са потискали своята сексуалност докато все още са имали здрав разум, но в един момент тази енергия ги е надвила. Собствената им сексуалност ги е побъркала. Ако вие самите потискате сексуалната си енергия, нищо чудно да привличате ваши събратя от другия пол, които идват, за да ви покажат до къде можете да стигнете ако продължавате с това поведение!

Необходимо е сексуалната енергия да се култивира, за да ни служи вярно и да не ни създава изобилие от трудности. Как се култивира? За щастие в днешно време имаме достъп до изобилие от практики, сред които са и трудовете на Мантак Чиа. Вместо да препредавам неговите учения, бих ви препоръчала ако усетите, че това е вашето нещо, да се запознаете с тях лично. Култивирайки сексуалната си енергия, ние увеличаваме вътрешната си сила, което автоматично ни предпазва от неприятни ситуации в сексуален аспект, дава ни радост, увереност и изобилие! Определено си заслужава да положим усилие в нейното полиране!

Травми на сексуалността – важно е да им обърнем внимание!

Травми на сексуалността – причини – съзнание на жертва

Травми на сексуалността – няма нужда от страх!

Травми на сексуалността – блокажи с храненето и килограмите

Травми на сексуалността – блокажи с любовта към себе си

Травми на сексуалността – блокажи с другия пол 1

Травми на сексуалността – блокажи с другия пол 2

Как да преодолеем сексуалните травми?

Оставете коментар