Живот

Време е да положим ново начало

By януари 13, 2014януари 3rd, 2022No Comments

Написахте ли си списъка с цели и желания за тази година? Не?! Ами крайно време е да седнете и да запишете какво искате да случите през следващите 12 месеца! Еха, че уникален период за творене на нов още по-хубав живот, още по-добра форма на тялото, още повече увереност в себе си и още повече любов! Записваме какво искаме да постигнем и изпробваме, слагаме си списъка на видно място, запрятаме ръкави и започваме да действаме!

В началото на годината сме изпълнени с нов енергиен заряд, много по-ентусиазирани сме и е много по-вероятно да намерим сили и смелост най-накрая да започнем нещо ново, най-накрая да се захванем с нещата, които толкова дълго сме отлагали, а които биха били толкова ценни за нас. Това е моментът – нека го използваме мъдро!

Сядаме и пишем като не пропускаме нито един аспект от живота си, за да бъдем цялостни и балансирани. Ако запишем само професионални цели и се фокусираме върху тях, личният ни живот ще страда. Ако пък единственото ни желание за новата година е да си намерим партньор, то няма да сме удовлетворени от себе си. От всичко по малко е най-добрата комбинация! Затова нека смело да запишем целите си в няколко направления: кариера, личен живот, забавления и пътувания, здраве и физическа форма, учене, личностно развитие, финанси и придобивки. Ако сметнете за нужно, добавете и още категории. Въпросът е всички изброени да ги има и във вашия списък. Това е минимумът.

В раздел кариера пишем своите цели и желания относно професионалния си живот и то така, че като ги прочетем те да повишават нашия ентусиазъм. За тази година аз си поставям за цел да стана най-добрият инструктор по йога и жива вълна, който мога да бъда. Поставям си за цел всяка седмица да пиша по няколко вдъхновяващи статии за „Здрава история“, които да достигнат до множество хора и да им бъдат полезни. Поставям си за цел да направя няколко семинара на тема „Заобичай тялото си“ в България. И си пожелавам да направя един семинар „Заобичай тялото си“ и извън България, примерно в Кувейт.

В раздел личен живот пишем своите цели и желания в областта на взаимоотношенията с хората и времето за себе си. Обградена съм от прекрасни приятели, с които тази година имам възможност често да общувам и да правим разни весели неща заедно. Отношенията със семейството ми са хармонични и балансирани и общувам с тях с радост и лекота. А до себе си имам прекрасен партньор. – Съвсем спокойно можем да формулираме целите и желанията под формата на утвърждения.

В раздел забавления и пътувания записвате всички прекрасни неща, които бихте искали да ви се случат тази година! Тази година се радвам на достатъчно почивка – всяка седмица имам поне по два почивни дни, в които с лекота се отморявам и много се забавлявам. Винаги имам време за любимите си хора. Карам зимни кънки с приятелите си. Често се събираме с приятели да си приготвяме заедно веган вкусотии. Често ходя на разходка в Пловдив, а още по-често се разхождам из Витоша. Отивам на разходка в Несебър, Бургас и Русе. Отивам на поход в Рила и Родопите. Отивам на разходка във Виена и Берлин. Отивам на море в Турция.

Стигнахме до здраве и физическа форма. Радвам се на стабилно здраве и силна имунна система през цялата година! Фигурата ми е красива и хармонична, гръбначният стълб е изправен, а тялото и мускулите ми са силни. Всяка седмица си правя еднодневно пречистване на тялото, а на всеки три месеца – 10-дневно. Храня се напълно здравословно и се чувствам прекрасно! Тази година подобрявам личния си рекорд за избягване на полумаратон и избягвам първия си маратон. Често ходя на практики по въздушна йога. Записвам се на курс по катерене. Усложнявам някои от асаните, които правя. Увеличавам времето за медитация. През лятото плувам възможно най-често.

 Време е за учене. Подобрявам шофьорските си умения и вече карам кола с лекота и радост. Вземам всичките си изпити от магистратурата с лекота. Подобрявам нивото си по английски език. Подобрявам нивото си по арабски език. Подобрявам си музикалните умения. Научавам се да приготвям множество нови здравословни рецепти. Изкарвам курс по бързо четене и усвоявам това умение с лекота. Изкарвам курс по фотография и правя прекрасни снимки.

В областта на личностното развитие тази година прекарвам 90% от времето си в хармония и радост. Изхвърлям от ежедневието си навика да се притеснявам за дреболии и винаги запазвам спокойствие. Научавам се да поставям здравословни граници и да казвам думичката „не“ толкова често, колкото има нужда от нея. Прилагам наблюдателя в мен към всяка ситуация и с лекота виждам уроците, съответно вече не приемам нищо лично.

Финансите и придобивките са на последно място в списъка, но определено не подценяваме тяхната важност. Изобилието се излива към мен като пълноводна река и аз го приемам с радост и благодарност. Винаги разполагам с необходимите финанси за всичко, което наистина искам и което наистина е от полза за мен и моето израстване. Имам си прекрасен професионален блендер, с който си правя чудесни здравословни напитки и храни. Имам си великолепни професионални маратонки за тичане, с чиято помощ тичам още по-бързо и с още по-голямо удоволствие.

Това бяха моите планирования. Ваш ред е! За да се случат нещата, които искате, е необходимо да ги възнамерите и планирате. След което разбивате по-големите цели на малки задачки и започвате да действате с радост. И се забавлявате през цялото време, отпускате се и правите това, което можете, без да се пресирате. Поставяте си добре приоритетите – хващате първо нещото, което е най-важно за вас за ушите, правите го него и чак след това се фокусирате върху следващото нещо. Е, някои неща могат да се съчетаят успешно, като например здравословното хранене, редовното практикуване на йога и ученето на английски, но ако се опитате да набутате подобряване на английски, подобряване на арабски, рисуване, свирене на китара, научаване на нови здравословни рецепти и йога в един ден, ами… Просто не става! От личен опит ви го казвам 😉

Възнамеряване, планиране, работа и отпускане! Хайде смело напред в новия вълнуващ 12-месечен период!

Оставете коментар