Женственост

Време е жената да встъпи в своята сила

By ноември 5, 2015януари 2nd, 2022No Comments

Автор: Ная Лей

Настъпило е времето да се свържем отново със своите корени и мъдростта във всяка една от нас. Векове наред съществували тайни школи, които учели жените как да се превърнат във въплътителки на женската мъдрост – школи, които давали сила на жените да станат цялостни, съзнателни и истински могъщи. Но в един момент тези школи и знанието, пренасяно чрез тях, се изгубили в тъмнината. Днес сме призовани да върнем тази мъдрост на света по нови начини.

Голяма част от човечеството е изгубило връзка с телата си, със Земята и дори със самата същност на живота. В резултат на това на много хора им липсва по-дълбоко чувство за смисъл и цел на душата.

Настъпило е времето да се свържем отново със своите корени и мъдростта във всяка една от нас. Време е да скъсаме с вечната заетост и да се вслушаме във финия шепот на нашето по-дълбоко вътрешно знание.

Ето 5 начина за встъпване в женската сила, познати от дълбока древност:

1. Общувай със своята утроба
Матката е свещената женска съдина. Тя е ядрото на нашата мъдрост и интуиция. Това е мястото, от което творим и където започва целият живот. Матката на една жена е свързана с луната, природните цикли и матките на другите жени. Обръщали ли сте внимание, че когато сте в близки взаимоотношения с други жени, цикълът ви се синхронизира?
Този женски дар обаче е бил поробен. Жените са се отрекли от своята сила поради погрешно обуславяне, което ни кара да игнорираме и дори да гледаме с отвращение на нашата най-голяма сила. И така интуицията ни била лишена от стойност, цикълът ни – обгърнат от срам, а древната ни мъдрост – дълбоко заровена.
Но точно сега е времето да съживим силите на матката като започнем да общуваме с нея. Тя има свой собствен глас, така че просто започни да слушаш какво има да ти каже тя. Когато имаш нужда от насока, винаги можеш да се обърнеш към нея. Отговорът може да се появи под формата на чувство, визия или думи. Повярвай на това, което дойде при теб.

2. Опознай своя цикъл и го заобичай
Цикълът е дар, който те свързва с твоята най-дълбока женска мъдрост, с природните цикли и с женския колектив. Той е могъщ дар, който години наред е бил отбягван и игнориран. По време на цикъла жените сме най-могъщи, чувствителни и с изострени психически способности. Точно в този период ние най-ясно чуваме гласа на интуицията и творческото вдъхновение. По време на цикъла се обновяват слоевете на матката и в това време се освобождаваме от онова, което вече не ни служи. Времето на цикъла е възможност да се преродим и да започнем на чисто с новопридобита яснота и вдъхновение.

Можеш да опознаеш и заобичаш цикъла си като се отвориш за онова, което той има да ти предаде. Можеш да започнеш да си водиш дневник за своя цикъл и да си записваш как се чувстваш на емоционално и физическо ниво през целия месец. Можеш да си записваш посланията, които получаваш по време на цикъла, и малко по малко да ги прилагаш в действие. Бъди отворена за даровете, които твоят цикъл ти носи, и смело се изправи пред всеки страх или осъждане, които произлизат от ограниченото схващане на обществото за него.

3. Вслушай се в Майката Земя
Ние сме дъщери на Майката Земя. Тя представлява нашата линия на живота и женската мъдрост. Тя е красота и изобилие. Тя е жестока и в същото време грижовна, сурова и истинска. Някога да ви се е случвало да имате тежък ден, след което да се разходите сред природата и да се почувствате много по-добре?

Когато прекарваме време сред Природата, ние се връщаме към себе си, защото сме част от нея. Съвременният живот е изпълнен със списъци със задачи, разсейвания и технологии. Най-вероятно ще се наложи да положите усилие, за да си отделите малко време, което да прекарвате навън сред природата, но това определено си заслужава. Когато се докоснем до нея, в нас се вливат уникални идеи и прозрения. Спомняме си кои сме и с това прозрение осветяваме и останалата част от деня си.

4. Развий езика на творчеството в себе си
По своята най-съкровена същност всички жени сме Творци. Ние сме създадени, за да раждаме нови неща. Когато не проявяваме творчество, ние просто не сме себе си.

Жените от древността са посвещавали времето си на песни и танци в жрически храмове, създавайки изкуство и правейки любов. Всяка жена има свой собствен женски език. Опознай какво ти носи най-голямо вдъхновение и наистина си отдели време за него. За мен това са танците. Когато танцувам, усещам как една древна женска сила се движи по тялото ми и ме изпълва по начин, по който нищо друго в живота ми не ме е изпълвало. Бъди отворена за това, което иска да се прояви чрез теб в света и имай смелостта да го изразиш.

5. Създай си свой собствен женски кръг
Лесно е да забравим женската си сила и мъдрост, когато се чувстваме сами. Но когато жени се съберат с по-висша цел, удовлетворението е неописуемо могъщо. Това не значи да отидете на пазар или да седнете да поклюкарствате за някоя знаменитост, нито пък да флиртувате с мъже. Женски кръг означава да се съберете, за да споделите себе си дълбоко и автентично и да си дадете взаимна подкрепа, за да встъпите в пълната си сила. Това значи да погледнем страха, ревността и критиката в очите и да ги разтворим едно по едно с любов.

За жените от древността женският кръг е бил естествена част от живота и днес ние сме призовани да вдъхнем на тази традиция нов живот. Когато жените са заедно, те си спомнят, че са част от красив и могъщ женски колектив, който не познава пречки.

Източник: mytinysecrets.com
Превод: Емилия Цанева

Оставете коментар