Взаимоотношения

Връзката между избора на храна и партньор

By януари 30, 2018декември 29th, 2021No Comments

Снимка: Deviantart/Dorguska

Когато става въпрос за избор на храна и партньор, процесът на вземане на решение предлага някои интересни прилики. Някои от нас виждат апетитна торта или друга „бляскава“ храна и решават, че искат точно нея, без значение какво се крие отвътре. Дори ако тази храна не ги нахрани и не дава на тялото им това, от което има нужда. Те правят избора си въз основа на външния вид, на това как изглеждат нещата, надявайки се, че това, което се крие отвътре, поне няма да навреди на здравето им.

Други първо си изясняват от какво има нужда тялото им и кои нутриенти е необходимо да си набавят, след което, имайки тази нужда предвид, избират най-привлекателната храна за тях. С други думи, това, което се съдържа вътре, е основният им критерий, и от храните, отговарящи на този критерий, избират тази, която им харесва най-много.

Същото се отнася и за избора на партньор.

Някои се фокусират върху външния вид и привличането, след което въз основа на тях, решават кого искат. Дори този човек да не подхранва душата им, дори ако стават по-малка и неуверена версия на себе си в негово присъствие. Те залагат на външния вид и привличането с надеждата, че ще преживеят, ще се справят, ще преглътнат личността на този потенциален партньор.

Други първо решават от какъв тип човек имат нужда, уверяват се, че в тези взаимоотношения би имало взаимно уважение, подхранване на душата и израстване и чак тогава, имайки тези критерии предвид, те избират човека, който най-много ги привлича.

И така, ако прибегнете към втория начин за избор на храна и партньор, със сигурност ще установите, че сте много по-здрави и в изключително удовлетворителни и подхранващи душата връзки!

Адаптация по текста на Макс Леоне, ConsciousLivingDublin.

Оставете коментар