ДуховностТяло

Връщат ли се свалените килограми? – част 2

By ноември 15, 2013януари 3rd, 20223 Comments

снимка: Deviantart/Kahinaspirit

Лично аз съм привърженик на схващането, че душата говори на ума чрез тялото. На някои от вас това може би им звучи крайно абстрактно, но нека погледнем нещата така – умът е постоянно зает с неговите си мисли, планове, стремежи и ако не му се привлече вниманието по някакъв начин, той се държи с тялото като безправен слуга и го малтретира как ли не, да не говорим за всички прекрасни неща, които сме дошли да донесем на този свят, а умът е забравил. И душата като един мъдър стратег привлича вниманието на ума и му напомня да се грижи мъдро за тялото и че има по-важна мисия, най-често чрез болка и болести. Ако четете това, значи сте късметлии – на вас тялото ви говори най-често чрез натрупване на килограми, а не чрез болести, така че радвайте се!

Вашата душа предава много ценен урок на ума чрез натрупването на килограми, за да привлече вниманието на ума към по-важни неща. Чрез килограмите в повече душата може би иска да каже на ума да обърне повече внимание на потиснатите емоции и да ги отработи, а не просто да се разсейва с други „по-важни” дейности. Или пък по този начин на ума се обръща внимание да се занимание с подсъзнателните страхове, които има нужда да се отработят. Или подканя човека да спре да се претоварва със задачи като муленце, а да започне най-сетне да отделя време за себе си и да се грижи за себе си по-добре. А може би е крайно време да заобича себе си истински, а не да се поставя на последно място. Или най-накрая да вземе да я развие тая дарба за писане, рисуване, пеене, творене, която от дълги години напира да излезе на бял свят, но все не й се дава шанс, поради други „важни” и неотложни дела. Посланието на душата чрез трупането на килограми е различно за всеки човек и за всеки различен период от живота на конкретния човек. Тъй като това си е вашето тяло и вашата душа, вие сте единствените, които можете да разшифровате посланието.

И това далеч не е толкова трудно, колкото може би звучи. Дълбоко в себе си всеки един от нас знае какво му тежи. Всеки един от нас знае какво е потиснал и какво не е така, както би трябвало да бъде. Просто си отделете време, отпуснете се и си задайте въпроса – какво послание ми носи натрупването на килограми? Ако си задавате подобен въпрос за пръв път, може би ще ви е малко трудно, но имайте търпение. Не е казано, че отговорът ще дойде веднага. Възможно е веднага да изникне отговор, но може да го осъзнаете чак след седмица. Тези въпроси винаги получават отговор, просто е необходимо да сте достатъчно отворени и осъзнати за този отговор, защото може да дойде от неочаквано място. При мен лично най-добре работи варианта да си запиша въпроса на лист хартия, след което просто започвам да пиша отговора ей така, от нищото. А когато го прочета, сама се изумявам какви мъдрости излизат.

Друг начин, по който съм получавала отговор – познат или непознат човек „случайно” ми казва нещо, което е точно отговорът на моя въпрос или пък отключва отговора в съзнанието ми. „Случайно” попадам на книга, статия, брошурка или дори само заглавие, което ми носи отговора. Гледам някой филм и някое изречение просто ме тупва по челото – аха, ето какво било! А най-забавната случка беше, когато много си блъсках главата над един въпрос, и както си цъках на компютъра изведнъж натиснах нещо, компютърът откачи и се пусна една от програмите за музика, свирейки песничката „Just have a little patience” („Просто имай малко търпение”). Както разбирате това с въпросите към себе си може да се приложи за всеки един казус, свързан с вас. Но нека разгледаме защо е важно да направите това, когато става въпрос за балансиране на теглото.

Може би смятате, че килограмите ви в повече се дължат на неправилно хранене и прекаляване с калорични храни? Вероятно това е така. Може би смятате, че причината е обездвижване? Може би да. Причината за тези две неща обаче е по-дълбока. Не е просто нездравословно хранене, има причина защо точно вие се храните нездравословно и защо ядете точно това нездравословно нещо, за да качите килограми? Проблемът не е само в обездвижването, има си причина, има нещо, което ви кара да стоите залепени за компютъра и да нямате воля да излезете навън да се раздвижите. Какво е то? Чуйте какво ви казва душата, иначе колкото и здравословно да се храните и колкото и да спортувате, тя ще продължи да ви дава килограми отгоре като покана за разговор. От личен опит бих ви посъветвала да й обърнете внимание още при първите признаци на нови килограми по тялото ви, защото когато реши да си говори с вас, колкото повече я отбягвате, толкова повече нахалства и толкова повече килца като покана може да ви изпрати.

Ако искате да запазите новото си тегло, уверете се, че сте разбрали посланието на душата и сте усвоили урока, който натрупаните килограми са ви донесли.

Част 1

Част 3

Част 4

3 коментари

Оставете коментар