МислиТяло

Връщат ли се свалените килограми? – част 3

By ноември 17, 2013януари 3rd, 2022No Comments

Направили сте си пречистването или сте се хранили здравословно известен период от време, спортували сте и сте постигнали тялото, за което мечтаете. Браво! В случай обаче, че сте направили всички тези усилия с нагласата, че това е само временно мъчение с цел да отслабнете и само да си постигнете желаните килограми и край с този глад и мъчително спортуване, връщането на килограмите обратно в момента, в който се върнете към предишния си начин на живот, ви е в кърпа вързано.

Ето защо аз твърдя, че с диети не се отслабва – всички те са за някакъв определен период от 1, 2 или повече седмици, след което отново се връщате към неправилните хранителни навици и мързела. Не става само с промяна на менюто и повече движения за определен период от време, необходима е промяна в цялостната нагласа към живота.

Необходима е специална настройка към здравословния начин на живот и това, което ви прави наистина щастливи. Отървете се от нагласата, че с малко тичане и лишения ще имате идеална фигура. Не става така. Погрижете се истински за себе си, тогава ще имате и прекрасна фигура във всеки един миг, а не само за спорадични периоди равни на спорадично полаганите ви усилия.

Здравословното хранене е нещо вкусно, приятно, зареждащо и ценно. То е нещо, което ви дава сила и енергия да правите любимите си неща, дава ви здраве, красота и сияние. Това че не ям бял хляб, не се дължи на факта, че съм на диета, а на факта, че обичам тялото си, уважавам го, искам най-доброто за него и точно затова го храня само с добри за него храни. Ето защо ям пълнозърнест хляб в малки количества и наблягам повече на суровите плодове и зеленчуци.

Не пия кола, не защото съм на диета и трябва да отслабвам, а защото обичам тялото си, ценя здравето и красивата си фигура и искам най-доброто за „храмa” на моята душа. Ето за това избирам да си направя билков чай, да си изцедя сок от пресни плодове или да си забъркам смути – така хем ми е вкусно, хем съм удовлетворена от избора си.

Всяка сутрин ставам рано, за да си направя йогата, да отида да тичам или да поплувам, не защото съм решила, че за известно време ще се прежаля, за да махна онези гадни килограми и не защото просто не искам онези гадни килограми да се върнат и предпочитам да се тормозя с тичане. Избирам да спортувам, защото обичам тялото си и знам, че то има нужда от редовни упражнения, за да се чувства добре. Обичам онова приятно гъделичкащо чувство на удовлетворение след практиката по йога, когато тялото е раздвижено и не е така сковано, както когато стана от леглото и директно тръгна по задачи. Обичам онова приятно чувство на спокойствие след тичане, когато съзнанието ми се е отърсило от всички страхове, припряност и негативни емоции. Ето затова сутрин се събуждам с желанието да се раздвижа.

Промените ли нагласата си към тези прекрасни здравословни навици, красивата ви фигура винаги ще е ваше притежание. Запазите ли нагласата, че ще се лишите от удоволствията за известно време, после със сигурност ще си наваксате с шоколада и мързелуването, а килограмите ще си наваксат с присъствие по вашето тяло. Изберете да кажете „да” на здравето си, тонуса и добрата фигура и „не” на перманентните диети и наваксвания. Това е начинът да се чувствате добре и да се радвате на красиво тяло във всеки един миг от вашия живот.

Част 1

Част 2

Част 4

Оставете коментар