Взаимоотношения

Вярвания, които ти пречат да намериш подходящ партньор

By август 27, 2015януари 2nd, 2022No Comments

Автор: Каролин Цвик

Да намериш правилния човек далеч не е лесна задача. Много често имаме ограничаващи вярвания, които са причина за неосъществена любов и невъзможност да намерим подходящ партньор. Добрата новина е, че можем да осъзнаем тези вярвания и да ги променим, а променим ли тях, спокойно можем да променим и своята реалност.

Много пъти съм виждала как, когато променим светогледа си, се появяват нови, свежи и положителни възможности. Нашите вярвания за любовта и за това кой е правилният човек за нас са от основно значение щом стане въпрос за създаване на автентична, трайна и истинска любов.

Ето и шестте най-често срещани ограничаващи вярвания при жените относно намирането на прекрасен партньор:

1. Мъжете харесват единствено жени, които изглеждат по определен начин
Ако идеализираш някоя женска фигура, най-вероятно си казваш, че идеалният партньор също намира тази фигура – и САМО тази фигура – за привлекателна. Но това е доста далеч от истината. Мъжете имат разнообразен вкус и още по-важно – стабилните мъже не са толкова повърхностни. Това, което те искат повече от всичко, е жена, която се чувства добре в собственото си тяло и е уверена в своята красота и ум. Ето защо за теб е по-добре да се фокусираш върху това да изградиш автентична самоувереност.

2. В сравнение с другите жени, аз не съм достатъчно…
Сравнението е една от най-лошите игри, които можем да играем в ума си, защото тя най-често завършва с това сами себе си да сриваме със земята и да преувеличаваме недостатъците и липсите си. Без значение дали виждаме себе си като по-добри или по-лоши от даден човек, негативността и ревността се коренят в несигурността и липсата на любов към себе си. Ето защо сега съвсем целенасочено започни да търсиш красивите черти в другите жени и в себе си, споделяй това, което истински ти харесва в тях и ще започнеш да виждаш и самата себе си в по-добра светлина.

3. Трябва да бъда нещо по-различно от човека, който съм, за да привлека прекрасен мъж
Скритото ограничаващо вярване тук е, че не си достатъчно добра такава, каквато си, и че трябва да скриеш части от себе си. Но единственото нещо, което ще създаде трайна, стабилна и безусловно любяща връзка е, когато се покажеш такава, каквато си, със своя автентичен Аз. Нищо друго не може да накара партньора ти наистина да остане. Позволи си да се радваш на себе си такава, каквато си. Всички си имаме своите плюсове и минуси и нищо не е по-привлекателно от хората, които могат да бъдат истински.

4. Единственият мъж, с когото бих искала да изляза на среща, е такъв: (списъкът ти с изисквания)
Напълно подкрепям това да имаш високи стандарти и да не се примиряваш с по-малко от това, което искаш, но ако създадеш безкраен списък с абсолютизирани изисквания, без които не може, лишаваш себе си от красиви изненади. В моята връзка например се оказа, че у мъжа си обичам най-много качествата, които преди никога не съм знаела, че искам у мъжа до мен. Та високи стандарти – да, но не и безкрайни детайлни изисквания.

И вместо да се фокусираш върху физическите му качества, обърни внимание на чертите на характера. Например, вместо да търсиш мъж, който има добра работа, търси мъж, в който има страст и амбиция. Вместо да търсиш мъж, който има перфектно оформени бицепси и коремна преса, търси мъж, който има приключенски дух. Фокусирай се върху по-дълбоките качества, които ще окажат въздействие върху съвместния ви живот.

5. Искам той да ме харесва малко повече отколкото аз него. Искам аз да съм в по-силната позиция.
Играенето на игрички не е забавно в дългосрочен план и води единствено до недоверие и борба за надмощие във връзката. Когато има борба за надмощие, ти се страхуваш да не станеш уязвима, поради схващането, че ако нямаш контрол и не доказваш постоянно колко превъзхождаш партньора си, мъжът ще изгуби интерес и ще ти разбие сърцето.

Вместо в борбата за надмощие, се фокусирай в това да бъдете на една вълна и да има баланс, основан на равновесно даване и получаване от двете страни. Да се възхищаваш на някого е също толкова прекрасно, както и да ти се възхищават.

6. Прекалено е късно.
Да си казваш, че си изпуснала влака, води само до едно – губиш надежда. Така си казваш, че не можеш да имаш това, за което толкова дълбоко копнееш. Отхвърляш сама себе си, да не би случайно някой друг да те отхвърли. Вместо това укрепи вярата си, че вселената е подготвила прекрасен, забавен, очарователен мъж за теб и ще ви срещне, когато и двамата сте готови за това. Позволи си да вървиш през живота с лекота и очаквай хубавите неща да ти се случват. Няма как да планираш или контролираш кога ще се появи любовта, така че отпусни контрола и просто вярвай, че правилният мъж ще дойде, когато му дойде времето. Междувременно се фокусирай върху това да изградиш красива връзка със самата себе си.

Източник: mindbodygreen.com
Превод: Емилия Цанева

Оставете коментар