Рецепти

Домашни шоколадови бонбони

By ноември 11, 2015януари 2nd, 2022No Comments

Необходими продукти:
100-150 гр. какаова паста
Кокосово масло
Мед
Формичка за бонбони

Начин на приготвяне:
Разтапяме какаовата паста на водна баня, което ще ни отнеме около половин час. Когато от натрошената какаова паста се получи сравнително течна еднородна смес, прибавяме 2 лъжици кокосово масло и разбъркваме добре, така че и то да се разтопи. Накрая добавяме и две лъжици мед и отново разбъркваме добре. Оставяме така още 1-2 минути в случай, че медът е течен. Ако медът не е течен, оставяме малко повече, за да се разтопи и той. Сега изливаме сместа във формичка за бонбони като за целта можем да си помогнем с малка лъжичка.

Когато сме готови, слагаме формичката със сместа във фризера. Бонбоните ще се стегнат за около 1-2 часа. След това ги изваждаме от формичката, оставяме ги за около 15-20 минути да „поомекнат“ (в смисъл, че като се извадят директно от фризера са много твърди, а като постоят на стайна температура са по-приятни за хапване). След което ги съхраняваме в хладилник.

В случай, че е необходимо бонбоните да издържат повече време извън хладилник (примерно ако искате да ги занесете, когато отивате на гости или пък на работа), просто намалете количеството кокосово масло, тъй като заради него бонбоните са по-меки и се разтопяват по-бързо.
Да ви е сладко!

Оставете коментар