Здравейте, аз съм Емилия Цанева и съм създател на проекта „Здрава история”. Моята най-голяма страст е психотерапията, последвана от пътешествията, писането, воденето на семинари, заниманията с чужди езици и грижата за природата, животните и хората. Обичам да танцувам, да карам кънки, да чета книги, да плувам, да се разхождам сред природата или просто да си седя и да се наслаждавам на звука на водата. Живяла съм в различни страни – Австрия, Турция, Ирландия, което ми помогна да почувствам другите народи по-близки, но също така ми даде възможност и да заобичам България повече.

Родена съм във Велико Търново и съм завършила търновската езикова гимназия с немски и френски език. След упорит труд завърших бакалавър арабистика в Софийски университет, като един семестър от него учих във Виенския университет в Австрия. Тогава последвах и друга моя страст като се дипломирах за инструктор по йога в НСА. Впоследствие избрах да уча магистратура психология във Великотърновския университет, като имах щастието два семестъра от нея да прекарам в Еге университет в Измир, Турция. Дипломирах се със защита на теза „Когнитивно-поведенческа терапия при булимия“. Сбъдна се и моята мечта да отида в Ирландия, където карах практика по групова психотерапия към „Life Change Health Institute”.

В периода май 2016 – септември 2019 г. фасилитирах онлайн групи за подкрепа към ирландската асоциация за хранителни разстройства „Bodywhys”. Връщайки се в България през 2016 г. записах да уча гещалт психотерапия, която завърших през 2020 г. със защита на дипломната ми работа “Терапевтична работа с клиенти в депресия”. Член съм на българската асоциация по гещалт терапия. През 2022 г. завърших допълнителна специализация за работа с травма и зависимости в гещалт метода на американския психотерапевт Рафаел Кортина към организацията „In-sight Therapy Group”.  В професионален план работя с хора индивидуално, водя семинари за личностно развитие, пиша и превеждам статии за „Здрава история”, снимам видеа, а освен всичко това имам и богат опит в работата с корпорации като ръководител екип и водещ обучения.
Самата аз съм преминала през много неща в живота си, което ми даде богат опит и възможност да изпробвам първо върху себе си техниките, които днес ползвам в помощ на другите. Не съм съвършена и не това е моята цел. Вярвам, че човек винаги има още какво да научи и това е красиво. Радвам се на човека, който съм в момента, и в същото време приветствам възможността да продължавам да израствам.

Много благодаря на всички мои настоящи и минали учители и ментори за търпението и подкрепата!

Имате нужда от консултация или семинар?

Вижте нашите услуги