За мен

davЗдравейте, аз съм Емилия Цанева и съм създател на проекта „Здрава история”. Моята най-голяма страст е психотерапията, последвана от пътешествията, писането, воденето на семинари, заниманията с чужди езици и грижата за природата, животните и хората. Обичам да танцувам, да карам кънки, да чета книги, да плувам, да се разхождам сред природата или просто да си седя и да се наслаждавам на звука на водата. Живяла съм в различни страни – Австрия, Турция, Ирландия, което ми помогна да почувствам другите народи по-близки, но също така ми даде възможност и да заобичам България повече.

Родена съм във Велико Търново и съм завършила търновската езикова гимназия с немски и френски език. След упорит труд завърших бакалавър арабистика в Софийски университет, като един семестър от него учих във Виенския университет в Австрия. Тогава последвах и друга моя страст като се дипломирах за инструктор по йога в НСА. Впоследствие избрах да уча магистратура психология във Великотърновския университет, като имах щастието два семестъра от нея да прекарам в Еге университет в Измир, Турция. Дипломирах се със защита на теза „Когнитивно-поведенческа терапия при булимия“. Сбъдна се и моята мечта да отида в Ирландия, където карах практика по групова психотерапия към „Life Change Health Institute”.

Връщайки се в България през 2016 г. записах да уча гещалт психотерапия, която завърших през 2020 г. със защита на дипломната ми работа “Терапевтична работа с клиенти в депресия”. В периода май 2016 – септември 2019 г. фасилитирах онлайн групи за подкрепа към ирландската асоциация за хранителни разстройства „Bodywhys”. От януари 2019 г. насам съм специализант в българската академия на „Архиендж“. В професионален план работя с хора индивидуално, водя семинари за личностно развитие, пиша и превеждам статии за „Здрава история”, снимам видеа, а освен всичко това имам опит и като тийм лидер. 

Самата аз съм преминала през много неща в живота си, което ми даде богат опит и възможност да изпробвам първо върху себе си техниките, които днес ползвам в помощ на другите. Не съм съвършена и не това е моята цел. Вярвам, че човек винаги има още какво да научи и това е красиво. Радвам се на човека, който съм в момента, и в същото време приветствам възможността да продължавам да израствам.

Много благодаря на всички мои настоящи и минали учители и ментори за търпението и подкрепата!

3 отговора на За мен

 1. Emilia Tsaneva казва:

  Мили читатели и приятели,
  текстът „За мен“ бе редактиран наскоро, затова всички коментари преди 2018 г. вече не се виждат. Ще се радваме на вашите нови коментари.
  Усмивки,
  Емилия

 2. Марияна Пелтекова казва:

  Много приятно съм изненада от поместените ваши статии. Много Ви благодаря!Ще посещавате ли Пловдив и как мога да присъствам на ваши семинари? Благодаря Ви! Марияна

  • Emilia Tsaneva казва:

   Здравейте, Марияна!
   Благодаря, радвам се, че статиите ни са ви полезни.
   Към момента провеждам семинари само в София, все още нямам планиран семинар в Пловдив.
   Предстоящите семинари можете да следите в раздел „Събития“.
   Поздрави,
   Емилия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


6 + 8 =

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>