Събития

За тялото с любов – Пловдив – 17.05.2014 г.

By април 30, 2014януари 3rd, 2022No Comments

10251913_278852608950875_4943561308430410346_n

Един ден посветен на телата ни, които приютяват чудните ни душички, ще бъде 17 май.
Ще гледаме филм, ще разговаряме, ще танцуваме и ще отправим любов към себе си, в компанията на прекрасните дами – Еми, Маргарита и Тея, която ще приготви вегански вкусотии за почивките.
За да организираме по-добре пространството и да е удобно за всеки, моля отбележете дали ще присъствате тук.

––––––––––––––––––––-
ПРОГРАМА:
––––––––––––––––––––-

12:00 ч.
––––-
„Глад за промяна“ – прожекция
–––––––––––––––––––––
Документалният филм разкрива скандални тайни, които хранителната индустрия не иска да знаем; измамни методи, измислени, така че да искаме още повече храна. Какво ни пречи да имаме тялото и здравето, които заслужаваме и как да избягаме от клопката на диетите завинаги?
Възможно ли е наистина храните, които ядем, да ни водят към капана на диетата?
–––––––––––––––––––––

14:00 ч.
–––––
„Заобичай тялото си тук и сега“ – лекция на Емилия Цанева
–––––––––––––––––––––

Любовта към себе си и твоето тяло лежи в основата на доброто здраве, красивата фигура, самоувереността, успехите, общия тонус и радостното състояние на съществуване.
Защо тогава много хора не приемат нито себе си, нито тялото си?
Защо се подлагаме на мъчителни диети и защо всеки път когато се погледнем в огледалото, ни се иска да сме някой друг?
Какво ни пречи да се обичаме такива, каквито сме?
Как ни се отразява липсата на любов към собственото ни тяло?
Как да проверим обичаме ли тялото си и себе си като цяло достатъчно?
Откъде всъщност идва красотата?
Как да заобичаме тялото си тук и сега?
Въпроси много, но най-същественото е едно и също – любовта към себе си е най-доброто лекарство за всички проблемни ситуации, които сами творим.

За лектора:

Емилия Цанева е инструктор по йога, преводач и автор в сайта www.zdravaistoria.com , чиято цел е да помогне на хората да заобичат тялото си и да се научат как да се грижат за него по най-добрия начин. Емилия се развива в сферата на здравословното хранене, осъзнатото движение и психологията. Тя има богат личен опит с развиване на любовта към себе си и приемане на тялото си, тъй като години наред се е борила с килограмите в повече и неприемането на себе си. Точно това я кара да създаде и сайта Здрава история – за да бъде полезна на повече хора със своя опит.
–––––––––––––––––––––

16:00 ч.
––––-
„Жива вълна“ – танцова практика с Маргарита Тодорова
–––––––––––––––––––––

„Жива вълна“ е танцово-медитативна практика, чрез която тялото, ума и душата се сприятеляват, а това кара човек да бъде цялостен и щастлив.
Това е свободен танц, няма хореография или заучени стъпки. Основната концепция, на която се базира „Жива вълна“ е, че всичко в природата (от твърдата материя до мисълта) е енергия, която се движи на вълнови принцип.
В практиката се залага най-вече на два основни инструмента: свободни, но съзнателни движения и фокусиране на мисълта към определени части на тялото. По този начин човек разчиства пътя на своята жизнена енергия и й позволява да тече плавно, без задръжки през тялото.
Неусетно, докато се забавляваме ставаме леки.
Ставаме танцуващи хора.

От Маргарита за Маргарита:

„Открих Вълната ненадейно, завладяващо и безотказно. Открих я в момент, в който живеейки в онзи забързан и изпълнен с напрежение живот усещах, че имам нужда от нещо динамично, пречистващо, зареждащо и по детски неподправено. Ето, това е тя – Вълната, а аз съм Маргарита. Вечно търсеща нещо различно, нещо ново, даващо ми усещане за емоционална пълнота, сила и стремеж да вървя все по-напред и по-напред. Като дете свирех на инструменти, пеех, танцувах … След като получих дипломата си от УНСС -София реших, че е добре да работя това, което съм избрала като професия – икономист. В стремежа си да се реализирам, като добър професионалист, майка , съпруга и още какво ли не, артиста в мен остана някъде назад в пространството и времето. Ето, това най-много ми липсваше, това най-много търсех…Онова чувство за сила , движение , живот и зареждаща емоция, преживяно и запомнено от детството. Сега, откривайки го чрез „Жива вълна“, аз отново почувствах себе си и цялата красота на всичко онова , което е около мен. Това е ,нещо което не мога, а и не искам да задържа само за себе си. Споделям го с вас, искренно и с много любов, за да сме повече, за да сме много-истински щастливите хора на тази земя.“

!!! Облечете удобни дрехи и обувки за танците!!!
–––––––––––––––––––––––

Вход: Свободен
Такса – Дарение*

*(„Нещото“ е свободно пространство за споделяне на идеи, умения, вещи. Не се финансира от никакви организации, партии и тъмни субекти, а единствено от теб и мен, затова всяко дарение е важно за покриване на разходите за материали, ток и наем!)

Оставете коментар