Мъжественост

Какво значи съзнателен и силен мъж?

By ноември 3, 2015януари 2nd, 2022No Comments

Автор: Джеф Браун

Този нов вид воин е благороден и с нежно сърце, покровителствен и почтителен. Той е чувствителен, но не се пречупва лесно. Той е съзнателен, силен, мъжествен и Божествен.

Много мъже започват да се пробуждат днес. Те чуват вътрешния повик за по-дълбоко ниво на живот, в който всичко се превръща в дълбинно усетено преживяване и всеразширяващо се осъзнаване, което започва от сърцето и се простира навън.

Кой е пробуждащият се мъж?
За пробуждащия се мъж общност е човечеството. Той е променил своя фокус от локализирана, етноцентрирана перспектива към световноцентрирана рамка на възприятие. Той има чувство за отговорност, което се простира отвъд личността и обществото. Той е мъж, чиито решения се мотивират от растяща визия за възможности за цялото човечество.

Пробуждащият се мъж живее отвътре навън
Той изследва и развива своя собствен вътрешен простор. По-заинтересован от вътрешното разширяване, отколкото от външното постижение, пробуждащият се мъж култивира и почита своята интуиция. Търсейки връзката между своя вътрешен живот и външните си проявления, той смело се втурва на приключения навътре в себе си, интегрирайки съкровищата, които намира в своята същност.

Пробуждащият се мъж почита майката Земя
Той стъпва по нея внимателно, с осъзнатост и благодарност. Пробуждащият се мъж не си мисли, че стои по-високо от природата или че е нещо отделно от нея. Той разбира взаимосвързаната и взаимозависеща природа на реалността. Той знае, че ако навреди на околната среда, той всъщност нанася вреда на себе си.

Почита Божествената женственост във всички нейни проявления
Пробуждащият се мъж празнува чудото, което е жената, като й засвидетелства своето уважение, почитание и благодарност и държи братята си отговорни за тяхното отношение към нея. Той сътворява реалност, в която всяка жена може да се движи свободно с чувство на сигурност, да изразява собственото си мнение и да проявява вроденото си величие в света. Всъщност пробуждащият се мъж подпомага въвеждането на нова парадигма, в която жените и мъжете са равностойни партньори.

Смело приема своята уязвимост, почитайки мъдростта в ядрото на своята болка
Той е емоционално откровен и не се страхува да се предаде – на реалността, на истината, на любовта, разбирайки, че това не е предаване, което му носи слабост, а е предаване, украсено със смелост. Пробуждащият се мъж съзнателно сваля своята броня, като гледа в очите своите предизвикателства и несъзнателни модели и изказва чувствата си пред другите с уважение. Всъщност пробуждащият се мъж говори езика на сърцето. В баланс със своята Божествена мъжественост и Божествена женственост, той открито изучава своите способности за възприемчивост и нежност и живее не чрез своята крайно мъжка или крайно женска страна, а като цялостен индивид.

За пробуждащия се мъж съзнателната връзка е приоритет
Той цени автентичното творене в партньорство и почита връзката като духовна практика. Той търси физическа интимност на дълбоко ниво, която съзнателно свързва двамата партньори. Той е в хармония, ангажиран е с живота и поставя здравословни граници. А когато във връзката възникнат предизвикателства, той смело отработва всеки блокаж пред интимността.

Пробуждащият се мъж цени духовната свобода
Неговата духовност е толерантна, уважителна и почита всички пътеки към Бог, стига те да са уважителни към другите. Той приема тези, които вярвят, както и тези, които не вярват, и порицава единствено хората, които използват религиозните различия, за да сеят разруха.

Пробуждащият се мъж черпи силата си отвътре
Той е силен, но не злоупотребява с тази своя сила. Неговата сила произтича от връзката му с Източника, а не от силата, която има над другите. Той не се състезава заради самото състезаване, нито пък взема придобивки, заради самото придобиване. Той съзнателно избира да споделя своето изобилие и се отплаща на своята общност, като винаги е осъзнат за своето въздействие върху човечеството.

Пробуждащият се мъж изпълва живота си със смисъл
Той не се задоволява единствено с оцеляването, неговите амбиции имат по-висши съображения – той се води от своето съкровено призвание. И точно това му дава енергия и сили, а не игричките на нездравото его.

Той не е външно обусловен, при него всичко извира от неговата автентичност
Пробуждащият се мъж не се сравнява с другите, нито пък напасва личността си към това, което диктува тълпата. Той е здраво заземен в своя собствен вътрешен център, като уважава другите, но не позволява те да го определят. Той полага необходимите усилия, за да освободи съзнанието си от веригите на егото. Превърнал се е в свой собствен мерител, ценейки автентичността повече от имиджа. Той е склуптурът на своята собствена реалност.

Въплъщава висша форма на честност в своите думи и дела
Пробуждащият се мъж полага постоянни усилия да отработи всичко, което не е в съзвучие с неговата чесност. Той уважава думата си, дори когато това е за негова сметка, като поема отговорност за своите действия и техните последствия. Не се отмята, нито обвинява – той поема отговорност за своите грешки и ги компенсира.

Пробуждащият се мъж търси цялост
Той не е привързан към архаичната линеарна представа за мъжественост, a се стреми към здравословен баланс между Божествената мъжественост и Божествената женственост. Той търси цялостен начин на живот, който да включва всеки един от тези архетипи, и спокойно използва и двата, вървейки през живота.

Пробуждащият се мъж е воин на сърцето
След векове на битки и войни на планетата е роден великодушен воин. Той почита способността на воина да отстоява себе си, но не е своеволно агресивен, защото отвътре го задвижват любовта и състраданието.
Този нов вид воин е благороден и с нежно сърце, покровителствен и почтителен.
Той е чувствителен, но не се пречупва лесно.
Той е съзнателен, силен, мъжествен и Божествен.

Източник: mytinysecrets.com
Превод: Емилия Цанева

Оставете коментар