Взаимоотношения

Какъв е мъжът, подходящ за стабилна връзка?

By януари 28, 2016декември 30th, 2021No Comments

emotion_by_andreabds-d4mewhy

Автор: Марни Батиста

Нека си поговорим за мъжа, подходящ за стабилна връзка, и как да го разпознаем. Вече сме си говорили, че свестните мъже искат да знаеш как да ги разпознаваш и как да ги отличаваш от онези другите мъже в джунглата, така че да можеш да си избереш един от добрите мъже. Само че ето я и трудната част – ако подсъзнателно излъчваш сигнали, че не се смяташ за достатъчно добра, ти най-често не забелязваш свестните мъже в тълпата. Или дори още по-лошо – ти просто не ги привличаш. Но когато промениш отношението към себе си, престанеш да излъчваш подобни отрицателни сигнали към света и енергията ти се покачи, изведнъж тези свестни мъже започват да изникват отвсякъде.

Наскоро една моя клиентка, Сю, ми изпрати имейл, в който ми написа: “Откакто промених отношението към себе си, спрях да изпращам отрицателни сигнали на околните! И познай какво? Все едно получих секретна парола за сайта за запознанства, защото изведнъж всеки мъж, който ми пише, е подходящ!”. Та как да разберем, че мъжът насреща си заслужава?

Номер едно – и това може би е най-важното, неговите думи и действия съвпадат. Така че когато той каже, че ще ти се обади, той наистина се обажда. Когато ти каже, че ще бъде там в седем, той е там в седем. Той не си търси оправдания. Думите и действията му са в синхрон. Той казва, че търси връзка, съответно се държи по този начин. Той не иска драми. Г-н Подходящ за връзка няма да започне да те харесва повече, само ако следваш “правилата”. Изхвърли правилата, просто бъди автентична и му дай да разбере по женствен, силен и подходящ начин, че си заинтересована от него.

В допълнение към това подходящият мъж може да изрази чувствата си по подходящ начин, дори когато става въпрос за нещо неприятно. Ако го е страх от нещо или се притеснява за нещо, той ще ти каже. И дори когато новините са лоши, той ще ти каже, няма просто да изчезне. Подходящият мъж не се притеснява да ти каже: “Наистина много те харесвам и искам да те опозная по-добре, въпреки че тази интимност ме плаши.” Той е съзнателен за своите емоции и може да ги разпознава и изразява. Г-н Подходящ има добри комуникативни способности. И още нещо, дами – въпреки че това не е ядрена физика, много от нас забравят една малка подробност – мъжът, който е готов да влезе в дългосрочна връзка, не е в друга връзка в момента. Това значи, че той не е временно разделен със съпругата си, не се кани да скъса “скоро” с приятелката си и не тича при теб само, когато се е скарал с жена си. Да, някои от вас сега навярно си мислят, че това се разбира от само себе си, но в действителност прекалено много жени се връзват на подобни оправдания, а и аз самата съм вярвала на такива извинения. По принцип знаем как стоят нещата, но когато в реалния живот се срещнем с обвързан мъж, който “всеки момент” ще напусне старата си връзка и ще дойде при нас, все си мислим, че точно нашето е изключиние от правилото… Но не е. Така че просто си набий в главата, че ако той не е на разположение физически, то тогава определено не е подходящият.

Ето че стигнахме и до последната малка тайна, която ще ти помогне да избереш мъжа мъдро: г-н Подходящ никога няма да те принуди да спиш с него. И ако кажеш “не”, той дори няма да се опитва да оспорва отказа ти. Не значи не, това е. Разбира се, много жени си имат ограничаващи убеждения, че, разбирате ли, трябва да спят с мъжа след втората или третата среща или дори на първата, ако ви купи наистина страхотна вечеря. Не! Истинските мъже не очакват подобно нещо. Всъщност (подчертайте си това!), ако го направите, тогава той ще разбере, че вие всъщност не сте неговата госпожица Правилна. Най-вероятно просто ще ви сложи в категория “става засега”. Това е много много важно! Не сте длъжни да спите с никого, в случай че не се чувствате готови, и ако мъжът насреща изисква от вас обратното, значи не е правилният.

Г-н Подходящ накратко – за да различите дали един мъж е подходящ и иска дългосрочна връзка с вас, просто се оглеждайте за следните критерии:

– Думите му съвпадат с действията.
– Може да изрази чувствата си по подходящ начин.
– Необвързан е.
– Не се опитва да ви принуди да правите секс с него.

Този материал е откъс от книгата Becoming irresistable на Marni Battista
Превод: Емилия Цанева
Повече материали от автора можете да намерите на нейния YouTube канал и на сайта й.

Оставете коментар