ДуховностСексуалност

Как да преодолеем сексуалните травми?

By юли 1, 2014януари 3rd, 20222 Comments

снимка: Deviantart/Adelenta

На първо място – прости на болния човек, който те е травмирал! Прости на мъжкото съсловие като цяло! Прости на себе си, че си попаднала в тази ситуация! Прости на Вселената, че те е подложила на това изпитание! Прости на ангелите си, че не са успели да те защитят! Прости! Прошката те освобождава. Това не означава, че одобряваш случилото се, прошката означава, че си позволяваш да продължиш напред, позволяваш си да бъдеш щастлива, напук на случилото се.

Ти си силна, усети тази вътрешна сила в себе си, прости и продължи напред! Приеми, че човекът, който те е наранил, е бил болен. Да, това не го оправдава, но за да стигне до момента, в който напада жени, на него самия трябва нещо ужасяващо да му се е случило. Всеки нормален човек иска да бъде обграден с обич, признание и топлота. Представи си колко отчаяние има в живота на този човек, за да тръгне да взема насила минималните парченца близост, които се проявяват в подобна ситуация? Колко ли е тежък животът му? Колко ли е ужасен? Да нямаш човек, който те обича, до себе си и да презираш себе си до степен, че да предприемеш нещо толкова ужасно? Да нямаш способността да отсяваш кое е правилно и кое не и просто да действаш съгласно дяволчетата в главата си?

Виж колко е нещастен този човек! Виж го като малко объркано дете, което е затънало до гуша в калта! То е болно! То не разбира, че те е наранило! Прости му и му позволи да си отиде с мир от живота ти. Ти заслужаваш да продължиш напред и да имаш щастлив живот, а то заслужава лечение. Прощавайки, ти освобождаваш себе си от болката и страха и си позволяваш да продължиш напред към новия си щастлив живот. С прошката си ти до голяма степен предпазваш други жени от действията на това пакостливо дете, защото твоята прошка подхранва светлината в него, а омразата – дяволчетата в неговата глава. Ти избираш кое да подхраниш – светлината за всички или болката.

Спри да обвиняваш Вселената и да питаш защо? Защо се случи това? Защо на мен? След като се е случило, значи си има причина. Не е защото си лош човек, не е защото тялото или женствеността ти са го предизвикали. Това е просто урок, жесток е, да, но е ценен. Ти си силна! Осъзнай това! Ти си въплъщение на силата. От днес нататък започни да утвърждаваш силата в себе си. Ти си способна да се грижиш сама за себе си! Ти си способна да вземаш най-добрите решения и да поемаш отговорност за тях! Ти си силна! И си прекрасна! Успокой се и се върни отново към това преживяване, но вече като страничен наблюдател. И като страничен наблюдател се запитай – какъв урок ми носи това изживяване, какво ми се показва? И наистина при теб ще дойде смисълът, ще ти се покаже какъв точно знак е това.

Знаеш ли, всъщност ти си изключително силна, именно затова като душа си планирала точно това изживяване, защото ти можеш да го понесеш и преодолееш! Историята познава хиляди случаи на изнасилвания, в които пострадалата жена се озлобява към света, чувства се жертва до края на живота си, проклина мъжете и животът й е изпълнен единствено със злоба и самота. И тази история се е повтаряла отново и отново. И това е останало в нашата колективна памет. Лесно е и ти да реагираш на тази ситуация по този начин, следвайки инерцията. Но ти си силна и можеш да простиш, можеш да преодолееш ситуацията и да извлечеш ценния урок от нея. И така ще прекъснеш поредицата, ти ще усвоиш урока от тази ситуация и няма да бъде нужно той да се повтаря при следващите поколения.

Усвоявайки урока, ти освобождаваш следващите поколения. Ти си силна, ти си сияйна и въпреки че си преживяла нещо толкова тежко, ти имаш силата да простиш, да сияеш в своята светлина и да обичаш! Ти даваш безценен урок на другите жени! Ти си силна. Ти усвои този урок и вече няма нужда, която и да е жена по света да преминава през това! Ти си нашият спасител! Благодарим ти! Ето вече усвои урока и продължаваш смело напред!

Понякога обаче с нас се случва нещо странно – има сексуално травмиращи събития в живота ни, но не са чак толкова тежки, колкото са реакциите ни спрямо тях. В такъв случай е възможно просто да отработваме насилствената карма на рода си или пък да има неотработена ситуация на изнасилване в минал наш живот. И тъй като тези ситуации са свързани с много страх, на вас ще ви е по-спокойно ако потърсите помощ отвън. Регресията е много добър вариант за това. Ако сте готови затова, можете да се върнете назад и да видите събитието, което ви носи толкова травми в този живот, а вие дори не си го спомняте. Да, не е приятно да видиш такова тежко събитие, но поне така знаеш срещу какво се изправяш. Осъзнаваш много неща, разбираш много неща, ставаш по-нежен към себе си и проявяваш повече търпение и грижа към себе си. Така знаеш и на кого и за какво да простиш!

В случай, че става въпрос за урок ненаучен от жените в рода ти, който ти имаш честта да отработиш – просто медитирай по-често, фокусирай се върху обичта и подкрепата на жените от рода си и се помоли тази ситуация да бъде отработена чрез теб, като междувременно работиш усърдно да обичаш и приемаш тялото си и своята женственост. Много добра мотивация за това дава осъзнаването, че родовите уроци са си родови уроци и докато някой от рода не ги усвои, те продължават да се проявяват… Направи избор – аз ли ще усвоя този урок или жените след мен ще минат през същите предизвикателства? Време е да се сложи край на това! Време е урокът да бъде усвоен!

Когато си припомним ситуацията, без значение дали тя е от този или предишен живот, без значение дори дали се е случила на нас или ние само я отработваме, механизмът за изчистване е един и същ – прости, извикай любовта в живота си и продължи напред! Ти си силна и можеш да се справиш! Ти заслужаваш най-доброто! Заслужаваш да бъдеш щастлива! Не си сама! Има и други като теб! Обичаме те, почитаме те и те подкрепяме!

Травми на сексуалността – важно е да им обърнем внимание!

Травми на сексуалността – причини – съзнание на жертва

Травми на сексуалността – причини – неприемане на сексуалността

Травми на сексуалността – няма нужда от страх!

Травми на сексуалността – блокажи с храненето и килограмите

Травми на сексуалността – блокажи с любовта към себе си

Травми на сексуалността – блокажи с другия пол 1

Травми на сексуалността – блокажи с другия пол 2

2 коментари

  • Елка Петкова каза:

    Да! Много добре обяснено. Стига да е готов човек за тази информация. Прочетох всички статии и ми докоснаха душата. Лично аз минах през част от тези преживявания и последствията от тях..Трябваше ми много време, семинари, няколко образования, личностно развитие, търсене, понякога на принципа опит-грешка, но всичко това ми помогна да израстна като личност и осъзнаване..И сега от тази позиция да помагам на много момичета, жени, че и мъже да намерят пътя на любовта..То друг път няма..Всички по различно време стигаме до Нея-Любовта. Намерили себе си и другите…Благодаря!! Прекрасни статии!!

Оставете коментар