Емоции

Кой е твоят емоционален тип? – част 2

By май 14, 2014януари 3rd, 2022No Comments

снимка: Deviantart/absentii

От Джудит Орлоф

 Тип 3. Скала – силен и тих

Последователен, може да се разчита на него, стабилен, винаги е до теб, когато имаш нужда. Можеш свободно да изразяваш емоциите си около него – той няма да се разстрои или да ти се сърди. Но на него често му е трудно да изразява собствените си чувства и близките му винаги се опитват да го накарат да изрази емоциите си.

Скала ли си?

По-лесно ли ти е да изслушваш, вместо да споделяш собствените си чувства? Често ли усещаш, че ти си човекът, на когото най-много може да се разчита в компанията? Задоволен ли си със статуквото като цяло (въпреки, че другите може да се опитват да те извадят от това състояние в емоционален план)?

В случай, че „да”, изпробвай това:

– Променяй нещата. Започни да инициираш обмен на емоции, вместо просто да реагираш на тях. Запомни, че това да покажеш емоции, също е форма на страст и щедрост.

– Изразявай по едно чувство на ден. Записвай си в дневник емоция, която изпитваш. Не се въздържай. Раздразнен ли си? Доволен? Влюбен? Каквото и да чувстваш, браво! Кажи на някого. Изрази емоцията.

Тип 4. Фонтан – в съзвучие с емоциите

Фонтаните са в досег с емоциите си и обичат да ги споделят. Никой няма нужда да се чуди какво се случва с тях. Фонтаните са способни бързо да преработят негативността и да продължат напред. Тяхната неприятна страна е, че имат склонност да споделят „прекалено много информация”, а прекаленото споделяне може да прогони хората.

Фонтан ли си?

Ставаш ли нервен ако сдържаш чувствата си вътре в себе си? Ако се появи някакъв проблем, първият ти импулс да вдигнеш телефона и да споделиш ли е? Трудно ли ти е да усетиш емоционалните граници на другите хора?

В случай, че „да”, изпробвай това:

– Преди да потърсиш подкрепа, свържи се с интуицията си. Прекарай няколко тихи мига, като навлезеш навътре, за да усетиш какво казва шестото ти чувство. Опитай се да разрешиш ситуацията от спокойно центрирано място. Виж какви видения или „аха-та” идват при теб. Отдели си време да изградиш своите собствени емоционални мускули.

Най-важната връзка, която някога ще имаш, е връзката с теб самия. Ако тя е добра, ти ще си способен на прекрасни взаимоотношения с другите. Да знаеш своя емоционален тип, ти дава основа да еволюираш емоционално и да се превърнеш в наистина силен човек.

Източник: Omtimes.com

Превод: Емилия Цанева

Част 1

Оставете коментар