Рецепти

Лешников крем

By ноември 15, 2013януари 3rd, 2022No Comments

Необходими продукти за 1 порция:
1 шепа сурови лешници
1 средно голям банан
1 с.л. сироп от агаве
1 с.л. брашно от рожков
1 ч.л. кокосови стърготини

Начин на приготвяне:
Накисваме лешниците в купичка с вода от предната вечер. На сутринта изсипваме водата от купичката, измиваме лешниците добре и ги смиламе в блендера. Добавяме към тях обеления банан, сиропа от агаве и брашното от рожков и смиламе за около минута. Изсипваме в купичка и поръсваме с кокосови стърготини. Готови сме!

Ако сиропът от агаве ви притеснява като съставка, поради това че не го познавате или е трудно да го намерите, можете да го замените с 2-3 пресни фурми, които обаче не трябва да са сушени, а да са от онези картонени кутии. Преди да ги сложите в кремчето, ги измийте добре, обелете ципата и махнете костилките.

Брашното от рожков може да се замени с какао, но не препоръчвам особено такъв вариант, тъй като какаото превъзбужда нервната система прекалено. Ако все пак предпочетете варианта с какао вместо с брашно от рожков, то нека какаото е сурово – онези малки пакетченца какао, които ще намерите в повечето магазини, въобще не са сурови и не са полезни! А за удобство е най-добре да си вземете натрошено сурово какао или на зърна, чиито люспи обаче са обелени. Иначе ще прекарате доста време в махане на люспи, което от личен опит бих казала, че не е приятно.

Добър апетит!

Оставете коментар