ПсихикаТяло

Мир с килограмите

By август 8, 2014януари 3rd, 2022No Comments

снимка: Деси - личен архив

Интервю с Деси Иванова –водещ на медитации, практики и курсове, автор на ангелски енергийни бижута

Спомена, че си имала проблем с килограмите. В момента изглеждаш чудесно! Как успя да решиш този проблем?

Всъщност, в момента тежа точно толкова, колкото тежах и тогава : ) Просто моето тяло поддържа някаква граница. Но какво се случи тогава – смятах, че имам едни 7-8 кг отгоре. Факт беше обаче, че целият този блокаж, който беше в живота ми, довеждаше и до блокаж и в мен на физическо ниво. Аз имах проблем с храносмилателната система, пиех всякакви слабителни. Когато връзката между дух и тяло я няма, когато емоциите не са стабилни, когато страхът е повече в теб, всъщност ти блокираш тялото си и то започва да трупа – токсини, храни и т.н.

Не случайно някой казва: „Ама на мен ми се лепи всичко.”, „Аз и вода да пия, ще напълнея.” Всъщност ние се борим с последствието, не с причината. Добрите диетолози това правят – те ти помагат да откриеш причината в себе си и когато тя си отиде, килограмите много лесно преминават. Аз бях толкова нестабилна, че буквално бях на йо-йо ефект непрекъснато. Отслабвам едни 5-6 килограма, след това ги връщам за отрицателно време, пък и качвам малко нагоре. Пия хапчета, правя едно друго…

Докато не се стигна до момента, в който започнах да се занимавам със себе си. Тогава вече бях достигнала едни много високи килограми, дори по време на бременността с моето дете не успях да кача толкова, колкото бях тогава! Тогава моята учителка по акашови записи Атина Санториниу ме погледна и каза: „Знаеш ли, Деси, има души, които имат нужда от повече пространство чисто физически, просто са много големи като светлинни създания и имат нужда от повече пространство!” Тя го каза, за да ме успокои, че може би това е моето тяло. Тогава бях 80 килограма, аз съм висока, но все пак не са малко килограми. „А така ли?” и в една медитация аз се свързах с душата си и й казах: „Добре, ти можеш ли да бъдеш в по-малко тяло?”, тя ми каза: „Мога.”, аз й казвам: „Хайде”, и тя: „Добре, кажи ми просто в колко?”. И аз тогава казах „55 килограма!”. Значи аз съм 80 и искам да стана 55. Тя ми каза: „Хубаво, добре!”.

Това нещо отмина, аз го забравих и всъщност килограмите започнаха да се топят, ама да се топят толкова неусетно, че 8 месеца по-късно аз бях 55 килограма, бях като щъркел- толкова слаба, ужасно слаба и то буквално грознa, но е факт, че аз без нито една диета станах 55 кг след като бях пробвала абсолютно всичко. Но когато започнах да работя със себе си, със своите емоции, аз станах много по-стабилна и в яденето, и в нещата, които преминават през мен. Когато ставаш внимателна с думите, които казваш, ставаш внимателна и с храната, която влиза в теб.

Нужно е всички да осъзнаем, че ние сме една цялостна система. Няма как да пренастроиш една част от тази система, ако не промениш цялото. Цялостната настройка е важна! По-късно без усилие правех режима на Дънов, гладувания еднодневни, двудневни и т.н. и те не ми костваха усилия. Не ми костваше енергия! А преди също съм се опитвала да го правя и това изстискваше на 100% цялото ми енергия!

Така че ако някой иска да отслабне, то по-скоро да не се фокусира върху килограмите, а да се фокусира върху това, което компенсира чрез килограмите си. За някои те са защитна реакция, за други са запълване на празнота, на нужда някаква в тях. Много е по-забавно и ефективно е да се занимаваме с причините отколкото с последствията и към това всъщност ни учат и ангелите, и учителите от акашовите записи, те винаги дават причината.

Та така, бях едно разкошно маце 80 килограма, дните преди да родя бях 75, а в момента съм в едни килограми, в които се чувствам добре и може би това са моите килограми. Разбира се, в никакъв случай не изключвам физическите упражнения, физическата активност. Тя е изключително важна. Всеки си намира това, което е за него – за някои йога е подходяща, за други боксът. Физическите упражнения са от значение, но поне моят опит показа, че докато не премахнах причината, килограмите просто не си тръгваха от мен, това е. Изключително важно е и човек да бъде осъзнат. Защото всъщност материята трябва да бъде управлявана от духа. Двете- дух и материя са едно, ние ги разделяме и противопоставяме и там се поллучават разривите в живота ни. В моя случай борбата с килограмите беше епична- мори ги, боли ги с всякакви средства, не ставаше! И накрая за 8 месеца с 25 килограма надолу! Това беше моето доказателство за силата на духа, за това което може да постигне човек, когато обедини себе си в едно, когато спре да воюва първо с вътрешния свят и после с външния.

За още вдъхновения и творения от Деси вижте тук, а това е нейният уебсайт Акашови записи

Акашови записи

Богинята майка

Чувство за себестойност

Божествената женска енергия

Оставете коментар