Женственост

Независимостта на една жена излъчва женска красота

By август 11, 2015януари 2nd, 2022No Comments

Woman_from_Arabia_by_Nea_J

Автор: Ханако

Независимостта те превръща в цялостна жена, притежаваща качества, които по естествен начин карат мъжете да искат да те опознаят и да бъдат с теб. Когато си независима, ти създаваш трайна красота, която ще ти донесе повече удовлетворение в живота от която и да е физическа красота.

Гейшата е пленявала мъжките сърца, защото е била независима жена. Тя е била една от първите модерни жени в Япония и притежавала независимост и свобода, които другите жени по нейно време не са имали. Като изкусен артист тя е имала способността да постигне финансова стабилност. По време на своето обучение гейшата се образовала, изучавала изкуство, придобивала различни умения, печелела свои собствени пари, установявала своята независима самоличност и се впускала в романтични връзки само ако тя така искала. Дори когато вече била по-възрастна, тя можела да продължи да се издържа сама като професионална танцьорка или музикант, учител или собственик на окия (къща за гейши).

За разлика от жените в останалата част от Япония, жените в света на цветята и върбите (света на гейшите) били тези, които командват. Те били едни от най-успешните бизнес дами в Япония. Гейшите майко и гейко, майката на окията, собственичката на окията, танцьорките и музикантките, които обучавали гейшите – все жени заемали най-значимите позиции. И дори гейшата да изберяла да напусне света на цветята и върбите, придобитите умения можели да я издържат финансово навсякъде другаде в сектора на изкуствата или в бизнеса. Гейшата карала мъжете да се чувстват като благородници, но в същото време поддържала своята независимост. Точно тези нейни качества на независимост я правели още по-желана.

Във всяка жена се крие женска сила. Твоята индивидуална сила се определя от твоите качества, които те правят уникално красива. Те се изразяват в това как преследваш своята страст, какво успокоение носи твоят уверен глас и как и в най-трудните моменти ти си уравновесена и спокойна. Всеки ден ти решаваш как да подхранваш своята независимост и как да станеш една още по-силна и цялостна жена:

Оставяш настрана страховете и несигурността и си напълно уверена, че ще успееш.

Осъзнаваш, че никой мъж не може да те накара да се почувстваш осъществена. Ти ставаш осъществена чрез своите собствени независими действия, от които добиваш сила и щастие.

Не чакаш мъжа да те води. Ти сама водиш себе си.

Разбираш, че мъжът не може да те накара да почувстваш сигурност. Когато се стремиш да станеш цялостна жена, ти чувстваш сигурност и точно по този начин ставаш забележителна за мъжа.

Слушаш душата си и правиш това, което чувстваш за правилно, а не това, което другите ти казват, че би трябвало да направиш.

Приемаш и живееш своите качества, които те определят, а не се опитваш да подражаваш ревностно на другите.

Осъзнаваш, че скъпите дрехи в гардероба няма да те направят по-привлекателна. Материалните притежания не могат да създадат трайна красота.

Твоето препитание не зависи от мъж. Ти можеш сама да се грижиш за себе си ако се налага.

Никога няма да бъдеш с мъж заради това, което може да ти подсигури материално. Осъзнаваш, че това би довело единствено до временно удовлетворение и дългосрочна празнота.

Осъзнаваш, че посвещаването на твоята собствена страст ти помага да се превърнеш в цялостна жена.

Като цялостна жена ти се чувстваш добре със себе си и приемаш жената, която си.

Независимата жена не е изолирана от мъжа. Нито пък започва борба за власт. Напротив, когато си независима жена, ти си по-способна да бъдеш в здравословна връзка с мъж. Когато твоето щастие не зависи от мъжа, за него е по-добре, защото ти си способна да обичаш и да го приемаш такъв, какъвто е, и той по естествен начин бива подтикнат да бъде най-добрият човек, който може. Няма скрит замисъл, който да се опитва да промени мъжа така, че да запълни това, което според теб липсва в живота ти, без значение дали то е емоционално, физическо или материално, защото ако го правиш, мъжът е обречен да те разочарова, защото никой мъж не е перфектен. Ти постоянно ще си нащрек дали това, което той прави, те кара да се чувстваш добре. Но друг човек не може да запълни това, което ти чувстваш, че липсва в живота ти. Ти трябва да полагаш усилия да станеш цялостна жена. Именно тогава ще можеш да имаш здравословна, дългосрочна, процъфтяваща връзка.

Силна връзка съществува, само когато двама цялостни души се съберат, за да споделят живота си един с друг. Във всеки един от нас има любов за споделяне. Като цялостна, независима жена, ти си способна да даваш и да споделяш любовта си в нейната най-чиста форма, без да се нуждаеш от каквото и да било в замяна. Ти усещаш единствено акта на споделяне и свързване с важния за теб мъж. Точно това е любовта, която всеки мъж и човек иска да получава. Има уникална трайна красота в независимата жена. Тя вълнува и подкрепя мъжа с течение на годините, създавайки дълбочина и трайна любов далеч отвъд физическото.

Източник: thegeishasecret.com
Превод: Емилия Цанева

Оставете коментар