Нова група за подкрепа при хранителни разстройства и кг в повече – отменена

Поради извънредното положение, групата се отменя!

ground-group-growth-hands-461049Групата за подкрепа е място, където хората се събират, за да получат и дадат взаимна подкрепа в това, което изживяват в момента, с помощта на двама фасилитатори. Работата в група има терапевтичен ефект като помага на участниците да се почувстват по-спокойни и по-способни да се справят.

Целта на групата е да осигури защитена и неосъждаща среда, в която хората с хранителни разстройства и килограми в повече могат да споделят как се чувстват и през какви трудности преминават с хора с подобни преживявания.

Групите са конфиденциални с изключение на случаите, когато е застрашена нечия безопасност.

Какво се случва когато посетите групата?

Ще ви посрещне един от фасилитаторите и ще ви заведе в залата. Групата започва точно в посоченото време, така че може да се опитате да дойдете няколко минути по-рано. Когато заемете своето място, ще имате възможност да се запознаете с правилата на групата, които ще бъдат повторени от един от фасилитаторите, когато групата започне. В началото на групата всеки ще сподели как се казва. След това един от фасилитаторите ще попита дали има теми, които искате да обсъдите. Можете да вземете активно участие в групата или ако нуждата ви в момента е просто да присъствате и да слушате, това също е добре дошло.  

Кой има право да посещава групата?

На много хора им е тежко и имат нужда от подкрепа, но си задават въпроса: “Достатъчно тежък ли е моят случай, за да потърся помощ?”. Няма човек, който да не е в достатъчно тежко състояние, за да посещава групата. Не е нужно да сте с диагностицирано хранително разстройство. Ако темата с храната и килограмите ви притеснява и измервате самочувствието си с нея, ако не се чувствате добре и усещате, че имате нужда от подкрепа, сте добре дошли при нас. Единственото изискване от наша страна е да участвате в предварителен разговор с фасилитаторите и да спазвате правилата на групата, посочени по-долу.

Колко дълго трае една група?

Времетраенето на една група е час и половина. Ако ви се налага да си тръгнете по-рано, моля уведомете фасилитаторите преди началото на сесията.

Място: Архиендж, бул. Македония 19 А, ет. 1

Старт на групата: 08.04.2020 г.

Час: 19:00 – 20:30

Вход: по лична преценка

Други детайли

 • Групата ще се проведи в рамките на 8 срещи на следните дати:

08.04.2020

15.04.2020

22.04.2020

29.04.2020

07.05.2020

13.05.2020

20.05.2020

27.05.2020

 • Максималният брой участници е 12 човека. Предварителното записване на имейл office@zdravaistoria.com е задължително, което ще бъде последвано от индивидуално интервю с фасилитаторите.
 • Групата е за лица над 18-годишна възраст. Ако сте под тази възраст, но имате нужда от подкрепа, пишете ни на office@zdravaistoria.com и ще помислим за вариант.
 • Групата е подходяща както за жени, така и за мъже. 

За фасилитаторите

Емилия Цанева – създател на Zdravaistoria.com. Магистър психолог, гещалт терапевт в обучение и групов фасилитатор.

Нели Митева – гещалт терапевт в обучение.

Правила на групата

 1. Конфиденциалност. Каквото се сподели в групата, остава в групата.
 2. Споделяй чувства и преживявания, но не и съвети.
 3. Опитай се да приемеш другите, без да ги осъждаш.
 4. Проявявай уважение и съчувствие към другите в групата.
 5. Изслушвай другарчето. Не прекъсвай човека, който говори, и не води странични разговори.
 6. Подкрепяй другите в групата.
 7. Бъди честен
 8. Фокусирай се върху чувствата, мислите си и усещанията в тялото, не говори за специфики свързани с храна, тегло и компенсаторни поведения
 9. Изключи звука на телефона.
 10. Ела навреме или предупреди ако ще закъснееш.
 11. Въздържай се от използването на обиден език.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


9 + 8 =

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>