Събития

Нова група за подкрепа при хранителни разстройства и кг в повече – отменена

By март 2, 2020септември 29th, 2021No Comments

Поради извънредното положение, групата се отменя!

ground-group-growth-hands-461049Групата за подкрепа е място, където хората се събират, за да получат и дадат взаимна подкрепа в това, което изживяват в момента, с помощта на двама фасилитатори. Работата в група има терапевтичен ефект като помага на участниците да се почувстват по-спокойни и по-способни да се справят.

Целта на групата е да осигури защитена и неосъждаща среда, в която хората с хранителни разстройства и килограми в повече могат да споделят как се чувстват и през какви трудности преминават с хора с подобни преживявания.

Групите са конфиденциални с изключение на случаите, когато е застрашена нечия безопасност.

Какво се случва когато посетите групата?

Ще ви посрещне един от фасилитаторите и ще ви заведе в залата. Групата започва точно в посоченото време, така че може да се опитате да дойдете няколко минути по-рано. Когато заемете своето място, ще имате възможност да се запознаете с правилата на групата, които ще бъдат повторени от един от фасилитаторите, когато групата започне. В началото на групата всеки ще сподели как се казва. След това един от фасилитаторите ще попита дали има теми, които искате да обсъдите. Можете да вземете активно участие в групата или ако нуждата ви в момента е просто да присъствате и да слушате, това също е добре дошло.  

Кой има право да посещава групата?

На много хора им е тежко и имат нужда от подкрепа, но си задават въпроса: “Достатъчно тежък ли е моят случай, за да потърся помощ?”. Няма човек, който да не е в достатъчно тежко състояние, за да посещава групата. Не е нужно да сте с диагностицирано хранително разстройство. Ако темата с храната и килограмите ви притеснява и измервате самочувствието си с нея, ако не се чувствате добре и усещате, че имате нужда от подкрепа, сте добре дошли при нас. Единственото изискване от наша страна е да участвате в предварителен разговор с фасилитаторите и да спазвате правилата на групата, посочени по-долу.

Колко дълго трае една група?

Времетраенето на една група е час и половина. Ако ви се налага да си тръгнете по-рано, моля уведомете фасилитаторите преди началото на сесията.

Място: Архиендж, бул. Македония 19 А, ет. 1

Старт на групата: 08.04.2020 г.

Час: 19:00 – 20:30

Вход: по лична преценка

Други детайли

 • Групата ще се проведи в рамките на 8 срещи на следните дати:

08.04.2020

15.04.2020

22.04.2020

29.04.2020

07.05.2020

13.05.2020

20.05.2020

27.05.2020

 • Максималният брой участници е 12 човека. Предварителното записване на имейл office@zdravaistoria.com е задължително, което ще бъде последвано от индивидуално интервю с фасилитаторите.
 • Групата е за лица над 18-годишна възраст. Ако сте под тази възраст, но имате нужда от подкрепа, пишете ни на office@zdravaistoria.com и ще помислим за вариант.
 • Групата е подходяща както за жени, така и за мъже. 

За фасилитаторите

Емилия Цанева – създател на Zdravaistoria.com. Магистър психолог, гещалт терапевт в обучение и групов фасилитатор.

Нели Митева – гещалт терапевт в обучение.

Правила на групата

 1. Конфиденциалност. Каквото се сподели в групата, остава в групата.
 2. Споделяй чувства и преживявания, но не и съвети.
 3. Опитай се да приемеш другите, без да ги осъждаш.
 4. Проявявай уважение и съчувствие към другите в групата.
 5. Изслушвай другарчето. Не прекъсвай човека, който говори, и не води странични разговори.
 6. Подкрепяй другите в групата.
 7. Бъди честен
 8. Фокусирай се върху чувствата, мислите си и усещанията в тялото, не говори за специфики свързани с храна, тегло и компенсаторни поведения
 9. Изключи звука на телефона.
 10. Ела навреме или предупреди ако ще закъснееш.
 11. Въздържай се от използването на обиден език.

Оставете коментар