Сексуалност

Позволи си да съблазняваш

By януари 24, 2018декември 29th, 2021No Comments

Снимка: Deviantart/WildRainOfIceAndFire

Автор: Магда Кей, BraveBelle.com

Преди години бях много срамежлива покрай мъжете. Нямах си идея как да флиртувам. Когато излизах, вечерите ми винаги приключваха с чувството, че не се справям с мъжете и че никой не ме иска (особено като се има предвид, че най-добрата ми приятелка беше кралицата на съблазняването).

В крайна сметка приех като предизвикателство да се науча да флиртувам. Реших, че няма как да е чак толкова сложно, след като толкова много хора някак успяват да се справят с флиртуването, даже стават майстори в него, а на всичкото отгоре и се забавляват докато го правят.

Тогава знаех, че ключът към съблазняването е да си самоуверен, но как можех да се чувствам самоуверена, след като дълбоко в себе си не вярвах, че заслужавам любов?

И точно това беше моментът, в който осъзнах нещо много важно. Не е нужно да заслужавам любов, за да мога да съблазнявам. Нито пък е нужно да съм достатъчно хубава или достатъчно интересна, за да може някой мъж да иска да излиза с мен. Всичко, от което имах нужда, бе да се чувствам достатъчно красива и интересна, за да може един мъж да иска да говори с мен, а това определено ми прозвуча като нещо, което мога да направя.

Така започнах да излизам с усещането, че съм достатъчно красива и интересна и в един момент даже започнах да се забавлявам със съблазняването и то до такава степен, че сега преподавам техники за съблазняване.

Ето ги и моите 5 основни правила за съблазняване:

1. Забавлявай се!
Съблазняването не е на живот и смърт. То е игра и няма нужда да се взема прекалено на сериозно. Често си го представяме като нещо огромно и сериозно, с което оказваме излишен натиск върху себе си и процеса. Ключът към съблазняването всъщност е в лекотата, с която го правиш. Просто се забавлявай! Не е толкова страшно – няма да умреш ако съблазняването ти не успее. Всъщност, дори не е нужно да го възприемаш като отхвърляне. Защото ако играеш играта на съблазняване с леко сърце, човекът насреща най-често иска да се присъедини. Може и да не извърви целия път с теб, но всеки се радва на внимание. В най-лошия случай ще прекараш няколко приятни мига с онова момче или момиче от бара. Не е толкова страшно, нали?

2. Създай фантазия, бягство от реалността
Повечето от нас живеят доста стандартен живот. Събуждаме се по едно и също време всеки ден, преминаваме през същата стандартна сутрешна рутина, пътуваме до работа, работим, вземаме си обедна почивка, след това работим отново, пътуваме обратно до вкъщи, вечеряме, гледаме телевизия или излизаме с приятели, заспиваме.
Рутината е нещо нормално. Но като съблазнител е добре да запомниш, че колкото и необходима да е рутината, след време тя доскучава. Което пък е добра новина за теб. С твоето съблазняване можеш да предложиш почивка от реалността. Създай пространство, където той/тя може да забрави нормалния си живот и да влезе в света на фантазията.
Как да създадеш това пространство? С начина, по който се обличаш, с това как се движиш, как говориш (и за какво говориш), как се държиш и какво правиш. И най-важното – ти създаваш тази фантазия с изживяванията, които предлагаш на другия човек.

3. Играй играта на познатото и потайността
Харесваме това, което ни е познато. Радваме се на хора, които харесват същите филми като нас, ходят на същите събития, обичат същите неща. Първата стъпка в съблазняването е да създадеш усещането за нещо познато.
Но тук е необходимо да си много внимателен, защото прекалиш ли с познатото, губиш играта. Познатото позволява на обекта на твоя интерес да усеща сигурност покрай теб и да се отвори, но сигурността сама по себе си няма да създаде любопитството, привличането или наелектризирането, което търсим с флирта. За тези неща ще ти трябва мистерия.
Остави желания човек да се чуди кой/коя си ти, какво правиш, какво ти харесва. Позволи му да види някои скрити твои страни, след което го изненадай като разкриеш нещо друго от себе си, което не пасва на изградения досега образ.
Остави го да отгатва. Предлагай му нещо ново от себе си всеки път, когато те види – така ще го омагьосаш.

4. Забави темпото
Живеем в забързан свят. Имаме малко време и искаме всичко веднага – от храната до секса. Аз самата не съм най-търпеливият човек, така че знам колко е трудно, но е истински важно за съблазняването нещата да се случват бавно.
Направо си е задължително да забавиш. Това създава сигурно пространство за другия и му позволява да се отвори, а освен това постепенно се натрупва наелектризиране и желание. Това да оставиш време на нещата да се развият, показва, че те е грижа за другия човек, а не само за физическите ти нужди. Показваш му, че искаш да изчакаш, че той си заслужава. И това те прави по-неустоим/а за него от която и да е техника.

5. Не се страхувай да провокираш силни емоции
От деца са ни учили как да се държим и какво да не правим. Винаги трябва да казваш „благодаря”, трябва да се храниш прилично, трябва да отстъпиш мястото си на по-възрастния човек, да не ядеш прекалено много захар… Списъкът няма край!
И въпреки че наистина е добре да си мил с хората от социалния си кръг, това няма да те отведе далеч що се отнася до съблазняването. Разгледай го като възможност да поиграеш с някои от твоите скрити желания и нужди. Позволено ти е да си леко дързък, да казваш неща, които биха могли да се счетат за неуместни, да правиш неща, които по принцип не би направил.
Не се притеснявай да шокираш леко другия човек. Ако успееш да предизвикаш силни емоции, вече наполовина си постигнал целта. Искаш другия човек да започне да чувства. Искаш енергията между двамата да се завихри. Веднъж след като се е събудила, можеш да я насочиш, накъдето искаш.

Дълбоко в нас, всички искаме да сме леко лоши и да правим неща, които са забранени. Всички искаме да се поддадем на изкушението, но често сме прекалено срамежливи да го направим сами. Бъди този някой, който води избрания от теб човек в земята на опасното, табуто, забранените плодове.

Съблазняването е много естествено умение. Започни да си играеш и ще забележиш колко забавно може да бъде. И както с всичко останало, колкото повече практикуваш, толкова по-добре ще ти се получава. Забавлявай се!

Превод и адаптация: Zdravaistoria.com

Оставете коментар