Мисли

Полезно и вредно позитивно мислене – видео

By юли 9, 2015януари 3rd, 20224 Comments

Има позитивно мислене, което ни откъсва от реалността и ни кара да отричаме съществуването на проблемите, лишавайки ни по този начин от научаването на урока скрит в тях. Има и позитивна настройка към живота, която ни дава вяра, че без значение как изглежда дадена ситуация, ние имаме ресурса да се справим. Разликата между двете е огромна. Последствията от тях – също:

Полезно и вредно позитивно мислене – част 2

4 коментари

 • Ели Димитриева каза:

  Много правилно изказано! Благодаря, има нужда и от такива анализи и препоръки. Сигурна съм, че можете и още да ни поговорите по темата.
  Може ли да помоля, да помислим и по темата за правилното хранене. Натъкнах се на статия, в която се казва за новото „психиране“ на хората относно вредността на храната и как минават в нездравословни крайности относно какво да ядат… Вълнувам се от това да се намира верния баланс във всяко нещо.
  Поздрави,
  Ели

 • Мая каза:

  Аз мисля, че позитивното мислене е естественото ни състояние, когато сме свободно от ограничаващите си убеждения. То не е нещо, за което трябва да се напъваме или да правим специални усилия. Лично моите усилия са предимно в това да обръщам внимание на всичко, което ми носи дискомфорт и да го освобождавам.
  В резултат получавам синхроничности – неочаквани измуяващи и приятни моменти, неща, за които нямаше и да се сетя да поискам, но много се радвам, когато се появят.

  • Emilia Tsaneva каза:

   Така е, това, за което говорите, е това, което ние наричаме „положителна настройка“ към живота, а не вкопчване на всяка цена в определен резултат. Чудесно е, че при вас тази настройка идва естествено и с лекота. При много хора обаче от ранна възраст, а и по-късно в живота, са залегнали някои ограничаващи убеждения, над които се налага доста усилена работа, докато човек успее да достигне тази позитивна настройка и да се радва на синхроничности.

Оставете коментар