Взаимоотношения

Проявление на романтичен партньор

By април 11, 2014януари 3rd, 20222 Comments

Важно е да се чувстваш щастлив и обичан дори когато си сам със себе си, но съкровена част от човешкия живот е и партньорството. Прекрасно е когато до себе си имате човек със сходни ценности и интереси, човек, който ви подкрепя и ви показва ежедневно какво прекрасно проявление на любовта сте. Да намерим този човек обаче не е лесна задача. Както при всяко нещо, което искате да постигнете, е добре да знаете какво точно искате. Текстът по-долу е откъс от книга на Дорийн Върчу, който много живописно показва въздействието на записването на това, което искаме, визуализацията и вярата, че ще го постигнем.

От личния си опит бих ви посъветвала наистина да си направите такъв списък, но имайте предвид, че най-често това не е окончателният вариант, защото много от нас всъщност си мислят, че искат едно нещо, а се оказва, че когато го получат, са пропуснали някои детайли или това въобще не е както са си го представяли. Но този процес ни помага да си изясним какво наистина искаме.

Когато си направите списъка с всички подробности, бих препоръчала да си отбележите чертите, които са най-важни за вас и на които твърдо държите. Просто отделете това, което смятате, че е задължително за партньора ви и това, което е препоръчително, но не е толкова важно. Примерно може да искате партньор със зелени очи, но ако човекът дойде с кафеви, няма да го върнете я! Записвате си всичко, визуализирате го и се отпускате с пълната вяра, че ще стане това, което е най-добро за вас към момента. Подчертавам към момента, защото с годините нещата се изменят и може партньорът, който е бил подходящ за нас последните 10 години, вече да не отговаря на нашите стремежи и да се наложи да го сменим. Но това не е от такова значение, фокусираме се към днешна дата, а какво ще стане в бъдеще не го мислим. Ето и опитността на Дорийн:

Исках сериозна връзка. За съжаление обаче мъжете, с които се срещах, имаха твърде различни ценности и стил на живот от тези, които търсех в бъдещия си партньор.

И така, аз доста нерешително се опитвах да проявя желаната от мен любовна връзка. Но половинчатите визуализации водят до половинчати резултати. И – олеле – взех, че си получих половинчатия резултат с мъжа, когото си проявих! Колебливите ми опити се свеждаха до: „Искам да срещна романтичен мъж, който да ми подарява червени рози.” Не включвах никакви други подробности в желанието си. Голяма грешка! Все едно си поръчвате сандвич и казвате на сервитьора да ви донесе каквото и да е между две филии хляб. Когато си поръчваме нещо – особено такова важно нещо като интимен партньор – трябва да бъдем много конкретни и ясни!

И така, около два дни след като си поръчах желания мъж с червените рози, срещнах счетоводителя Джон. Той изглеждаше чудесно, имаше успешна кариера и с него ми беше приятно. И определено се сещаше да подарява рози! Изглежда, в намерението си бях преиграла с розите, защото една седмица след като започнахме да излизаме, Джон буквално затрупа офиса ми с цветя. Бюрото, книжните рафтове и шкафовете бяха отрупани с вази с червени, червени, червени рози. Стигна се дотам, че секретарката започна да ми се подиграва за букетите, които пристигаха всеки ден. Чувствах се като Мики Маус от анимационния филм Фантазия – с безкрайната процесия от букети, които ме заливаха отвсякъде.

 Романтичните жестове на Джон щяха да бъдат прекрасни, ако не бях забравила да подчертая една важна особеност във всяка връзка – привличането. За съжаление аз не изпитвах нищо към Джон. Нищо, ама съвсем нищо. Нула. Умът ми казваше, че е много добър човек, но сърцето ми не можеше да ме накара дори да го хвана за ръка или да го целуна.

Зарекох се, че следващото ми проявление ще има всички необходими детайли. Затова поех риска и записах всяко качество и характеристика, които исках от един мъж и една романтична връзка. Много от мъжете, с които се срещах, имаха различни възгледи за брака от моите – или напираха да се женим веднага, или изобщо не искаха да се обвързват. Е, аз исках да създам семейство, но се надявах и на дълъг годеж. Затова една от точките в моя списък гласеше: „Искам да се сгодим веднага, да останем сгодени две години и чак тогава да се оженим.” Сега вече бях решила наистина да се постарая и да опиша всеки дребен детайл, който смятах за важен в бъдещия си съпруг. Записах всичко: темперамент, здравословен начин на живот, професия, местожителство, политически възгледи, цвят на очите и косата – всичко от глава до пети. Подробният ми списък беше дълъг цели две страници! Някои познати ме попитаха дали един такъв подробен списък не е ограничаващ. Категорично мога да заявя, че е точно обратното: той ви дава свободата да срещнете мъжа или жената на мечтите си!

След това включих в действие и други компоненти на техниката „поставяне на цели”, които ми вършеха чудесна работа в професионалния живот: визуализация и вяра. Затварях очи и знаех, че мъжът на мечтите ми ме търси със същия плам, с който аз търся него. По неизвестни причини всеки път, щом затварях очи и си мислех за него, виждах бял кухненски плот. След като попълних списъка, направих следващата най-важна стъпка във визуализацията. Предадох нещата в ръцете на Бог и Му се доверих напълно.

Няколко дни след съставянето на списъка получих силно вътрешно усещане да отида на конкретни места и да се обадя на определени хора, с които не се срещах ежедневно. Поредицата от събития ме отведе в малък френски ресторант близо до дома ми. По принцип не ходя на такива места, защото не обичам мазните сосове, характерни за френската кухня.

На влизане в ресторанта едва не се сблъсках с някакъв висок мъж. Поздравихме се и се заговорихме. След час вече знаех, че това е мъжът, когото съм описала в „целевия” си списък. И точно както си го представях, бяхме сгодени две години и се оженихме на третата годишнина от срещата. Дори направихме сватбеното си тържество във френския ресторант, в който се запознахме. Най-удивителното в цялата история е, че Майкъл също си беше направил списък с качествата на мечтаната си партньорка и точно аз отговарях на него!

Из „Щях да променя живота си, ако имах повече време”, Дорийн Върчу

2 коментари

  • Анета Шумова каза:

    Ето сега разбирам защо се разминават желанията ми и това, което съм получила или не съм още в живота ми, без значение дали е интимен партньор, работа , къща , кола и всичко останало. Благодаря за хубавата статия, точно в момента имах нужда да прочета нещо такова

Оставете коментар