Женственост

Разцъфтяването на жената

By март 27, 2015януари 3rd, 2022No Comments

снимка: Мани

Интервю с Мани – творец на мандали и осъзната Жена и майка

Имаш идея за организиране на женски кръгове. Би ли ни споделила какво точно представляват те и каква е тяхната цел?

Да, преди няколко години започнах да чета книгите на Лариса Ренар за женската сила и как да подсилим своята женственост чрез различни енергийни практики и открих едно ново, непознато за мен дотогава разбиране за женската същност. Беше ми толкова интересно да разбирам колко сила се крие в нас Жените и как всяка една от нас я притежава и как с малко усилия бихме могли да постигнем хармонична и дълбока връзка с нашата божествена, женска същност, както и да се научим как да привлечем подходящия мъж до себе и как бихме могли да се превърнем в една мъдра, щастлива, обичана и обичаща жена. А и винаги съм обичала много събиранията на рождените ми дни, когато събирам на едно място моите близки приятелки. След това съм чувствала прилив на енергия и все едно съм плувала в свои води. Наскоро прочетох една много хубава мисъл, че едно младо момиче може да се превърне в жена само сред много други жени. Неслучайни са и много обичаи със събирания на жени от различни поколения, които е имало и в България преди години и съществуват и днес при някои народи, както ги има от части останали и при нас.

Вярвам в силата ни и вярвам, че промяната на света наистина тръгва от нас жените, от нашата любяща женска енергия, от почитането на живота в нас, от продължаването на рода с грижи, нежност и внимание, от уважаването на телата ни като свещени храмове, които душите ни обитават. Много се радвам, че вече в България все по-често се организират подобни женски събирания (кръгове), където всяка една от нас може да подсили липсващия й за момента елемент в живота или просто да освободи натрупано напрежение, важното е да има споделяне в защитена и изпълнена с разбиране атмосфера, която ние жените умеем да си създаваме. Иска ми се да науча повече и да изследвам по-надълбоко нашата женска същност, да помогна първо на себе си, да доразвия липсващите ми и слаби страни и след това да помагам на други търсещи себе си души да достигнат до своята сила, да развият потенциала, който носят в себе си, именно да се превърнат в силни, мъдри и отворени за любовта Жени. Вярвам, че това мое желание ще се изпълни.

Какво е твоето финално послание към читателите на „Здрава история”?

Първо пожелавам на теб, Еми, много успех и удовлетворение по пътя, който си поела, и нека има повече такива млади и вдъхновяващи хора като теб, които да бъдат един светъл пример за околните, водейки ги към един по-добър и здрав свят. Посланието ми към всички нас е да бъдем винаги търсещи истината, било то за това кои сме ние, за историята на семействата ни, за процесите, случващи се в телата ни, за всичко, което сме и което е свързано със себеопознаване и усъвършенстване. Нека излекуваме себе си от всичко, което ни тежи, пречи да бъдем радващи се на малки и големи неща и събития хора и нека всеки намери своя Път към личната си „здрава история” с обич към себе си и търпение.

За творчеството, мандалите и тортите
Съзнателна бременност и раждане

Оставете коментар