ВзаимоотношенияСексуалност

Съзерцавай очите на партньора

By октомври 23, 2015януари 2nd, 2022No Comments

cannonball_by_indiechild19-d3gb0al

Автор: Стефани Манис

Казват, че очите са прозореца към душата. И само с един поглед можем да предадем всичко – от интерес до възбуда, радост, досада и гняв. Чрез продължителния взаимен поглед можем да се свържем с другия на много по-дълбоко ниво. Контактът с очи е изключително мощна и универсална форма на невербално общуване.

Силата на съзнателния контакт с очи
Още когато сме били бебета, ние сме имали нужда от контакт с очи за нашето здравословно неврологично развитие. Като възрастни ние използваме контакта с очи, за да създадем свързаност с другите, особено когато става въпрос за предаване на послания като привличане и възбуда.

В суфи традициите, както и в будистките и индуистките тантрически традиции, съзерцаването на очите или съзерцаването на душата е свещена практика, която се използва, за да задълбочи доверието и интимността, да пробуди енергията на сърцето, да канализира мощна сексуална енергия и да създаде път за божественото.

Когато погледнеш надълбоко в очите на другия човек, ти отиваш отвъд егото и се потапяш в универсалната мъжка и женска енергия в теб и в твоя партньор. А така можеш да достигнеш по-високо ниво на съзнание – екстатично състояние на духовно единение.

Всъщност много мистици, включително живелият през 13-ти век поет Руми, вярвали, че съзерцанието на душата е начин за достигане на истинско просветление.

Вълшебното въздействие на продължителния поглед
Ако наистина искаш да се отвориш за другия човек, да погледнеш надълбоко в неговата душа и да повишиш сексуалната свързаност и интимност между, съзерцанието в очите на другия е начинът да го достигнеш.

1. Увеличава привличането
Когато продължително сключиш поглед с партньора, тялото започва да произвежда химическо вещество, наречено фенилетиламин, което е познато още като „любовен наркотик“, поради своята способност да увеличава привличането. Освен това продължителният поглед в очите показва на потенциалния партньор, че се интересувате от него. Изследванията показват, че сме по-склонни да възприемем някого за сексуално привлекателен, когато този човек ни гледа в очите и ни се усмихва. Това вероятно се дължи на първичните инстинкти, които ни подтикват да вложим повече енергия към потенциалния партньор, който също показва признаци на интерес към нас.

2. Увеличава доверието
Продължителния поглед в очите на партньора увеличава доверието между двамата, а това ви позволява да се отпуснете и увеличава сексуалната енергия между вас.

3. Създава по-дълбоко чувство за интимност и любов
Когато съзерцаваме очите на партньора и сключим погледа си с техния, започва да се случва нещо наистина магично. Защитните стени се свалят, сърдечната енергия протича по-свободно и се появява по-дълбоко чувство на свързаност, което може да е по-интимно дори от реалния физически контакт.

„Там, където преди бяхме две отделни същества, чрез практиката ние се свързваме в едно и се превръщаме в нещо, което нито един от нас не би могъл да бъде сам.“ – Уил Джонсън

Съзерцанието на очите е способно да отвори пътя за по-дълбоко разбиране и ценене на вашия партньор, а тази божествена свързаност е ключът към дълготрайната любовна връзка.

Дори само 4 минути непрестанно съзерцание в очите на другия увеличават интимността. Заслужава си да опитате!

Източник: mytinysecrets.com
Превод: Емилия Цанева

Оставете коментар