ВзаимоотношенияСъзависимост

Той просто не си пада по теб

By май 6, 2016декември 30th, 20212 Comments

Той просто не си пада по теб, но това не е краят на света. Нито пък трябва да е началото на твоето страдание и подсмърчане, задавайки си въпроса “Защо?!” до припадък. Той просто не си пада по теб и в това няма нищо страшно. Това, че някой не те иска, не намалява красотата ти, нито пък значи, че си по-малко стойностна или че нещо не ти е наред…

Един ден просто се запозна с един мъж, който изглеждаше прекрасен – истински съвременен рицар на бял кон с такива красиви сини очи и прекрасно лице. И беше толкова забавно, времето прекарано заедно беше просто невероятно. Но ето, че сега без каквато и да е очевидна причина, той просто изчезна. Не ти се обажда, не ти пише, дори не си направи труда да ти даде обяснение. И това не е защото той “няма време”, той просто е решил да се “изпари” – класически ход на мъж, който просто не си пада по теб. И това боли ужасно, да, но да се сриваш от тази ситуация въобще не е решение.  Ето няколко неща, които да не забравяш:

1. Повтори след мен: “Проблемът не е в мен, в него е.”
Напиши си го на ръката ако трябва. Само защото някой не може да види колко прекрасна си ти, не значи, че си по-малко прекрасна. Възможно е той да има проблеми с обвързването, може би не знае как да създаде връзка, може би има неотработена травма от детството, може би все още не е преодолял бившата, може би има някакви други проблеми в живота си. Причини много и различни, но това не е твой проблем. След като няма желание да се вижда с теб, камо ли да полага някакви усилия за изграждане на взаимоотношения, просто не си заслужава да си хабиш сълзите и времето за него. И това определено е доказателство, че той далеч не е чак толкова перфектен и подходящ за теб, колкото ти се е сторило. Има много по-подходящ човек за теб, който ще се държи подобаващо. Вината за това, че този индивид се е изпарил, не е твоя. Ти, мила моя, си великолепна. И толкова по-зле за него, че не е видял това!

2. Животът ти не става по-ценен, когато той му е свидетел
Когато една връзка тепърва започва, ти получаваш много утвърждаване от другия човек. Той ти казва колко си красива, колко си забавна, колко са чудесни нещата, с които се занимаваш. Но когато взаимоотношенията приключат и цялото това утвърждаване изчезне, е твърде лесно да започнеш да се чувстваш сякаш ти всъщност не си нито умна, нито забавна, нито красива само защото него вече го няма, за да ти го каже. Но ето нещо важно – той не е създал всички тези твои прекрасни качества, той просто е забелязал онова, което вече си е било там. Твоята стойност по никакъв начин не зависи от него или от когото и да било другиго. Затова не забравяй, че няма нужда той да е свидетел на живота ти, за да бъде животът ти автентичен. Нямаш нужда от неговото утвърждаване. Всички великолепни, красиви и чудесни неща в теб съществуват със или без него и в действителност на теб ще ти е по-добре без него.

3. Използвай случката за отскок
Когато установиш, че един мъж всъщност не си пада по теб, ти имаш два варианта: да се свиеш на кълбо вкъщи и да се самосъжаляваш или да използваш случката като гориво за лично израстване. Няма нищо лошо да си тъжна за час или дори за ден, но когато това време изтече, е необходимо да се изправиш и да продължиш напред. Какво правиш добре? Запретни ръкави и стани още по-добра в него. Какво обичаш? Дай си го. Погрижи се добре за сърцето, ума и тялото си. Бъди най-добрата версия на себе си. Има една поговорка: “Най-доброто отмъщение е да живееш добре.” Приеми нещата по този начин: “Не е нужно да си прекрасна, за да го караш да съжалява, а имаш нужда да си прекрасна, напук на него.” Използвай тази опитност, за да станеш още по-великолепна и по-мъдра жена.

4. Бъди реалист
Въпреки че в момента нещата могат да ти изглеждат сякаш той е единственият подходящ мъж за теб на земята, всъщност това далеч не е така и дълбоко в себе си ти го знаеш. Когато установиш, че един мъж не се интересува от теб, просто бъди съзнателна, че има и други дори по-свестни мъже наоколо. А ти определено заслужаваш някого, който е влюбен в теб до уши още от началото и не е нужно да се мъчиш да го накараш насила да ти се обади или да те изведе някъде. Бъди честна със себе си и виж връзката такава, каквато е била в действителност, приеми това, което не е била, и продължи напред. Изпаряващи се мъже като този под път и над път. Не ти трябва такъв. Но хубавото е, че има и достатъчно прекрасни мъже, които нямат търпение да се запознаят с теб.

5. Порадвай се на приятелките си
Когато един мъж изчезне от живота ти, е много примамливо просто да се затвориш вкъщи и да плачеш. Но не, няма полза да си стоиш вкъщи сама и да си блъскаш главата над въпроса къде си сбъркала – спомни си точка 1 по-горе: “Проблемът не е в мен, в него е.” Така че спри да премисляш ситуацията, той не си заслужава. По-добре се обади на приятелките си, облечи се така, че сама да се зарадваш на себе си и излез навън. Това ще ти се отрази много по-добре от затварянето вкъщи. Така че… обади се на приятелките си! След което стани, изтупай се, продължи напред и излез от ситуацията дори още по-прекрасна от преди.

Поуспокои ли се? В допълнение към всичко, казано до тук, има и още нещо – в случай, че тази ситуация не ти се случва за първи път, а по-скоро е част от повтарящ се модел, явно има нещо за научаване. Което отново не значи, че не си достатъчно… умна, красива, женствена или каквото и друго критичният ти ум ти подхвърля. А значи, че има повтарящ се модел, който ти казва нещо. Въпросът тук не е “Къде сбърках?” или “Какво не ми е наред?”, а “Каква е причината да съм привлечена от неподходящи мъже?”. Възможно е тези повтарящи се ситуации да ти показват, че всъщност теб те е страх от интимност, затова си подбираш мъже, с които просто няма как да се получи. Други жени пък са се чувствали изоставени в детството, ето защо подсъзнателно преповтарят тази ситуация, защото им е позната. А трети до такава степен имат вкоренено убеждение, че мъжете са задници, че сами си създават ситуации, с които да си го потвърждават. Във всеки случай, ако ситуацията с изпаряването на някакви мъже не е еднократна случка, е добре човек да се обърне навътре и да осъзнае какъв урок му носят тези ситуации, както и да потърси професионална помощ ако подобни ситуации го тормозят хронично. Уроците са за това да се научават. Научаваш урока и продължаваш напред. Успех!

Материалът е написан по идеи от статията на Ашли Арсел от thebolde.com

2 коментари

  • Аз винаги привличам неподходящи мъже като магнит съм за тях а най лошото е че в страха си да не попадна на такъв точно там отивам.мисля че имам сериозен проблем случвало ми се е дори да се размина със свестните мъже поради този мой страх отчаяна съм ще се побъркам от самота

    • Emilia Tsaneva каза:

      Здравей, Лазарина! Благодарим за споделянето. Звучи като да ти е доста тежко с тази ситуация. Какво си пробвала, за да ти стане по-леко?

Оставете коментар