ПсихикаСексуалност

Травми на сексуалността – блокажи с любовта към себе си

By юни 26, 2014януари 3rd, 2022No Comments

Друга последица от сексуалната травма е човек да се затвори в себе си и да страни от другите, защото се чувства омърсен и унизен. Само лош човек може да привлече към себе си подобна ситуация, нали така? Ако бях добър човек, такава гадост нямаше да ми се случи! Не е вярно! Подобно нещо може да се случи и на най-прекрасния човек! Това, че някой е решил да ви покаже тялото си в цялата му гола прелест, не означава, че сте лош човек, даже напротив – приемете го като оказване на висша чест!

Вие сте едно прекрасно сияйно същество и хората ви оказват своето почитание кой както може – един ще ви донесе цветя, друг ще ви купи шоколад, на трети способностите ще му стигнат единствено до там, че да се съблече пред вас. Той така изказва почитанията си, не знае друго. Не му се сърдете! Вие всъщност сте прекрасен човек и заслужавате най-доброто! Факт, че материализиралата се случка далеч не е най-красивото за вас, но това не значи, че сте лош човек. Просто сте били неопитен материализатор, но сега вече имате достатъчно събран опит и ще си материализирате нещо в пъти по-прекрасно!

Нищо чудно като следствие от сексуалното насилие да проявите и срам от женствеността и собственото си тяло, та дори и омраза към себе си и омраза към това, че си родена жена. Защо? Защото ако не бях жена, нямаше да предизвикам такава ситуация! Сериозно ли? Всъщност има случаи и на изнасилени мъже, те с какво да се оправдаят? И не говоря за фантазиите, че жена ги изнасилва. Има съвсем реални случаи на мъж изнасилен от мъж. Те нямат женственост, не са жени, нямат женско тяло и все пак са предизвикали тази ситуация? Което отново води до обяснението, че не външният вид предизвиква тази ситуация, а съзнанието.

Без значение дали си мъж или жена, ако си застинал в съзнанието на жертва, спокойно можеш да си материализираш агресор. Женствеността всъщност е сила. Тя е нежност и сила в едно, тя е мъдрост и творчество, тя е прекрасен божествен дар. Защо се срамуваш от нея? Тя е твоят дар! Това, че някой ти е поднесъл почести за него по нескопосан начин, не значи, че тя не е ценна. Напротив, колкото повече цениш своята женственост, толкова по-стойностни хора и ситуации привличаш към себе си. Прекрасно е да си жена! Спомни си! Нежна сила! Кой друг може да се похвали с това, ако не жената!

А тялото ти с какво е виновно, че някой се е отнесъл зле с него? Не стига, че някой друг е постъпил зле, а сега и ти самата го презираш! Това си е твоето тяло! То е достатъчно стресирано от ситуацията! Виж го като живо същество отделно от теб, на което се е случило нещо лошо! Ако това крехко пострадало същество беше сега пред теб, ти какво би направила? Щеше ли да те е срам от него, защото е пострадало, щеше ли да го мразиш или просто щеше да го прегърнеш и да му помогнеш да се възстанови? Направи го за тялото си! Грижи се добре за него! Обичай го! Достатъчен бич му е, че шокът от ситуацията се е запаметил в него. Обичай го! Помогни му да се възстанови от травмата. То е твоят верен другар в това пътешествие по Земята, грижи се за него добре и го обичай. И не позволявай на нищо и никого да ти отнеме тази любов! То е свещено! То е храмът на твоята душа! Поддържай го и го поливай с любов!

Научи се да обичаш себе си, научи се да приемеш тялото си и женствеността си – те са прекрасни! Ти си прекрасна! Светът е прекрасен!

Травми на сексуалността – важно е да им обърнем внимание!

Травми на сексуалността – причини – съзнание на жертва

Травми на сексуалността – причини – неприемане на сексуалността

Травми на сексуалността – няма нужда от страх!

Травми на сексуалността – блокажи с храненето и килограмите

Травми на сексуалността – блокажи с другия пол 1

Травми на сексуалността – блокажи с другия пол 2

Как да преодолеем сексуалните травми?

Оставете коментар