Взаимоотношения

Успешно привличане

By ноември 2, 2015януари 2nd, 2022No Comments

Автор: Джина Харди

Моята истинска страст и цел в живота е да помогна за излекуването на пукнатините в любовните взаимоотношения. Ние сме тук, за да се свържем с любов – това е нашето божествено призвание. Мъжката и женската същност са противоположните полюси, които образуват истинско цяло, но в същото време се появяват толкова много борби и болка в света на любовта, а това според мен се дължи на липса на самоосъзнатост, знание, истинност, отговорност и автентичност. Множество хора са изградили живота си по такъв начин, че се опитват да получат любов и одобрение от другите и за тази цел напълно са се отказали да бъдат тези, които са в действителност – своята автентична същност. Последиците от това могат да бъдат изключително болезнени, а трудните модели във връзките започват да се повтарят отново и отново.

Когато сме влюбени, изпитваме едни от най-силните чувства, които някога ще имаме. Без съмнение най-великият еликсир в живота е любовта. Това чувство трудно се обяснява на ума, само сърцето го разбира. Сигурно ви се е случвало повече от веднъж да си кажете: “Чувствам се сякаш съм го/я познавал през целия си живот!”. А няколко месеца или няколко години по-късно, когато борбата за надмощие започне, много от нас просто прекратяват връзката с убеждението, че нашият някога перфектен партньор вече въобще не е правилният за нас.

Но нека помислим – ами ако тези конфликти са необходими за нашето изцеление и израстване? Ами ако този човек, на когото сякаш са му поникнали рога и опашка за една нощ, всъщност е най-подходящият партньор за нас? Ами ако просто имаш нужда да осъзнаеш какво точно се случва у теб и у партньора ти? В повечето случаи, когато е наличен конфликт, става дума за проектиране върху партньора на наши неща, които не са излекувани вътре в нас.

Осъждането е една от най-болезнените и увреждащи “миазми” на човешкия ум, но когато съдим някой друг, ние всъщност първо съдим себе си. Любовната ни връзка е наше най-истинно огледало, ето защо битката в крайна сметка е с нас самите, а не с партньора.

Битката за надмощие е основна и природна част от всекидневието на връзката и е необходимо да се научим да я разпознаваме, да съумеем да спрем за момент и да се научим как да я управляваме. Дълбокият интимен съюз и истинската любов се намират отвъд тази фаза на битка за надмощие.

Успешните връзки се базират на напълно осъзнато поведение, което включва абсолютна истина, автентичност на личността и желание да се дава любов безусловно. Ако човечеството проявяваше подобно отношение, на нашата скъпоценна майка Земя не би имало болка и страдание.

За да създадете успешна връзка, е необходимо да приложите на практика успешното привличане. Ето и неговите 7 стъпки:

1. Самоосъзнатост – наистина ли знаеш какво даваш на партньора си? Поинтересувай се. Какво ще отговориш, ако ти бъде зададен въпроса: “Би ли избрал себе си за интимен партньор?”.

2. Истина – всичко се основава на вътрешната истина. Погледни в огледалото и признай на какъв етап се намираш сега, след което го приеми. Ти си прекрасен, но е необходимо да вярваш в това.

3. Прошка – силата на твоето намерение да простиш се състои в това, че се помиряваш със себе си и освобождаваш себе си и партньора от емоционалните вериги на миналото.

4. Приемане – помири се със себе си и си кажи: “Да, аз съм такъв, какъвто съм, и това е наред!”

5. Израстване / освобождаване – разчисти неработещите ментални, емоционални и духовни модели и виж как силата на личната промяна ще пречисти живота ти от всички хора и ситуации, които не са добри за теб.

6. Стани себе си – тогава ще бъдеш по-щастлив, по-здрав и по-автентичен, което ще ти донесе дълбоко чувство на мир и любов.

7. Привличане – Какъв партньор искаш в живота си? Първо е необходимо ти самият да придобиеш качествата на човека, който искаш. Ако искаш доверие, тогава ти самият бъди достоен за доверие. Ако искаш честност, тогава ти самият бъди честен. Толкова е просто… подобното привлича подобно. Сам бъди партньорът, който ти искаш да имаш.

“Обичай. Когато си в прегръдка, превърни се в прегръдката. Превърни се в целувката. Забрави себе си до такава степен, че да можеш да кажеш: “Мен вече ме няма. Само любовта съществува.” Тогава сърцето не тупти, тупти любовта. Тогава кръвта не циркулира, циркулира любовта. Тогава очите не виждат, вижда любовта. Тогава ръцете не се движат, за да докоснат, движи се любовта, за да докосне. Превърни се в любовта и влез във вечния живот. Любовта внезапно променя твоето измерение. Ти си извън времето и се изправяш пред вечността. Любовта може да се превърне в дълбока медитация, най-дълбоката възможна. Понякога обичащите познават неща, които светците никога не са достигали.” – Ошо

Източник: omtimes.com
Превод: Емилия Цанева

Оставете коментар