Рецепти

Шоколадови бонбони с пълнеж

By декември 2, 2015януари 2nd, 20222 Comments

Необходими продукти:
100-150 гр. какаова паста
Кокосово масло
Мед
Кокосови стърготини
50 гр. сурови бразилски орехи
Формичка за бонбони

Начин на приготвяне:
Накисваме бразилските орехи във вода за около 8 часа.

Слагаме какаовата паста да се топи на водна баня.
Междувременно приготвяме пълнежа за бонбоните – прецеждаме бразилските орехи и ги натрошаваме в блендер заедно с малко кокосови стърготини и 1 супена лъжица мед.

Когато какаовата паста се поразтопи, прибавяме 1 супена лъжица кокосово масло и разбъркваме добре. Когато и кокосовото масло се разтопи, прибавяме 1 супена лъжица мед.

С лъжичка изсипваме във формичките малко от какаовата смес, колкото да заеме 1/3 от формичката, слагаме 1/3 пълнеж и накрая изсипваме още малко какаова смес, за да затворим бонбона, като загладим с лъжица. Слагаме във фризера за около 1-2 часа и бонбоните са готови.

Бележка: Когато слагате какаовата смес и плънката по този начин, бонбоните се правят по-бързо и лесно, но често външният вид не е най-професионалният, който можете да докарате. Ако искате бонбоните да изглеждат още по-добре, просто не слагайте кокосово масло в какаовата смес, а когато какаовата смес и медът вече са разтопени, вземете малка четчица и с нейна помощ разстелете какаовата смес по стените на формичката. Сега сложете плънката и затворете отново с какаова смес. Да ви е сладко!

2 коментари

  • Ели Димитриева каза:

    привет, от къде се купува какаова паста или с какво може да се замени?

    • Emilia Tsaneva каза:

      Здравей! От здравословните магазини се купува какаовата паста, в супермаркети не съм я виждала. Какаовата паста изглежда като кафеви късчета и бонбоните стават само с нея. В здравословните магазини има и какаово масло, което не върши работа за бонбоните – бяло е на цвят, така че е лесно да се различи. С обикновено какао не се получават, така че си трябва какаова паста.

Оставете коментар