Трудности при свързване със собствената женственост или мъжественост

Сексуалността не е нещо срамно, грозно или страшно. Тя може да носи много красота и радост, може да ни помогне да влезем в потока на живота и да се насладим на нещата, които имаме тук и сега. Сексуалността не е свързана единствено със секса, това е начинът, по който вървим през живота като мъж или жена, което не зависи от наличието или неналичието на други хора наоколо. Сексуалността ни дава енергия да се задвижим, да се насладим на малките радости и да правим крачки към желаното с лекота - не защото трябва, а защото вътрешно горим от страст за тези неща и нямаме търпение да се захванем с тях.

Но много хора по една или друга причина са изключили своята сексуалност и имат трудност да се свържат с нея отново. Без нея те започват да се преживяват като роботи, не могат да се отпускат, да се наслаждават, да се забавляват. Игривостта и смехът им убягват, трудно им е да си привлекат партньор и да създадат удовлетворителна връзка. Започват да четат книги и да се интересуват по темата, но бързо установяват, че само с четене не става, защото женствеността и мъжествеността не се учат чрез ума, а чрез усещанията.

Ако усещате, че е време да се свържете със своята женственост или мъжественост и да я приемете като ценна част от Вас, професионалната подкрепа може да Ви бъде от помощ.

Имате нужда от консултация или семинар?

Свържете се с нас