Трудности при отстояване на себе си и поставяне на граници

Не искате да обидите другите като им откажете, съответно често се оказвате в ситуация да правите нещо, което не искате? Не казвате директно какво искате, а се надявате околните да се досетят, което обаче често не се получава и в крайна сметка сте разочаровани? Не сте доволни от това как изглежда животът Ви, не харесвате обкръжението си, защото често се чувствате използвани, съответно започвате да страните от хората? Задоволявате се с по-малко от това, което всъщност искате, защото не успявате да изразите какво е то и да сте категорични?

Значи може би е време да се научите да уважавате себе си, да казвате "не", както и да слагате граница или дори точка, където е необходимо. Осъзнавате, че е дошло време за промяна, но все още продължавате на първо място да си мислите какво ще кажат хората и как ще се почувстват те, като в същото време пренебрегвате своите желания и чувства.

Асертивността е изкуство, което се учи стъпка по стъпка и е жизненоважно умение за света, в който живеем. С удоволствие ще Ви подкрепя в изучаването на това изкуство.

Имате нужда от консултация или семинар?

Свържете се с нас