Съзависимост

Живеете предимно за другите и не знаете как да живеете за себе си. Правите всичко възможно да угодите на околните и да им се харесате, измервате стойността спрямо това има ли партньор в живота Ви или не. Трудно Ви е да казвате "не", често не сте много наясно какво Ви харесва и какво искате, водите се предимно от това, което искат другите.

В същото време Ви харесва да държите нещата под контрол, нагърбвате се с неща, които по принцип не са Ваша работа, но вместо да са Ви благодарни, хората често Ви се ядосват и се държат зле с Вас. Във връзките нещата не са розови - често налитате на хора с проблеми, хора със страх от обвързване или хора със зависимости. Не знаете как да се справяте с емоциите си, затова самите Вие често се подкрепяте с някоя субстанция. Чувствате се преуморени и ядосани на живота, но не знаете как да излезете от тази въртележка.

Това са все признаци на съзависимост, терапевтичната подкрепа би могла да Ви подкрепи да се насочите повече към себе си и да си създадете един по-приятен и удовлетворяващ начин на живот.

Имате нужда от консултация или семинар?

Свържете се с нас