ДуховностЖенственост

Богинята майка

By юли 29, 2014януари 3rd, 2022No Comments

снимка: Деси Иванова

Интервю с Деси Иванова –водещ на медитации, практики и курсове, автор на ангелски енергийни бижута

Разкажи ни малко повече за семинарите, свързани с Богинята, които водите?

Те дойдоха в началото на годината, насоката бе от архангел Михаил за това да се заземи една енергия, която по някакъв начин е забравена на земята. През последните хилядолетия патриархатът е водещ, мъжката енергия е водеща. Да, мъжката енергия е много важна, в никакъв случай не я противопоставям на женската, но този вдигнат меч вече идва в повече на Земята и тя има нужда от възвръщане на женската енергия. Богинята майка всъщност е пустотата. Това е Вселената, космосът, в който мъжката енергия може да твори, но без да съществува това пространство, без да съществува тази прегръдка, това разливане, и мъжкото не би могло да се прояви.

По време на тези практики, които правим с Ваня Стойчева, за всяка една група идва различна насока, различна медитация, но общото е това, че ние работим за женския аспект на Бог. Светата троица всеки я познава от християнството – бащата, бог-синът и светият дух, само че светият дух е женската енергия, просто поради ред причини в християнството не е имало как жената да се изобрази в женския й аспект, затова тя е променена в този прекрасен гълъб. Но това е символ, който много добре показва какво представлява женската енергия, защото тя е простора. По време на медитацията работим с трите аспекта на Богинята –девицата, майката и старицата-мъдрец. Всеки един от тях носи различни качества към Земята, защото всеки един от тях има различни олицетворения в различните вярвания. Дали ще бъде Афродита, Изида, Диана, Бастет… всъщност има много богини на земята, които представляват различни аспекти на тази върховната Вселенската Богиня. Аз я наричам вселенска, защото поне за мен е много трудно чисто словесно да се направи някакво разграничение и да се обясни добре. Истинските неща минават през сърцето и когато се усетят с него, тогава са истински за нас, тогава носят тази нова информация или нова настройка.

По време на тези практики ние работим както за себе си, така и за мястото, за самата Земя, защото през последните хилядолетия тази енергия е била изблъскана, тя просто е била нежелана на Земята, за да може да има просперитет, да го има този напористият дух на мъжката енергия, защото се смята, че женската е пасивна, по-нетворческа. Но колкото повече интегрирам тази върховна богиня, всъщност разбирам, че тя е истинското творчество, защото тя ни дава един толкова широк поглед, толкова мащабен, толкова отвъд, че там вече имаш свободата да твориш. Там границата на материята в знанието не съществува. В детството си ние сме програмирани по някакъв начин от близки да знаем нещо, да можем нещо, казват ти: „Ти не можеш да правиш това или другото можеш!”, „Аз съм добра в едно, ти в друго”. Чрез Богинята започваш да интегрираш тези нови аспекти, които всъщност са си наши, ние притежаваме всичко в себе си, просто едно разпукване на тази роза в нас. Виждаш, че ти можеш всичко, абсолютно всичко, че целият потенциал е твой, просто твоят избор в този момент е да бъдеш едното или другото, но осъзнаеш ли избора си, това ти дава свободата да го промениш.

Да, тук вече в промяната, в проявлението, е нужно наистина постоянството, което е Бащата Бог. Да насочиш своята мисъл, своето намерение и да го осъществиш. Така че в никакъв случай не искам да кажа, че Богинята е нещо по-добро от Бащата Бог, напротив, те са всъщност в абсолютен синхрон като ин и ян и не са важни двете половини на ин и ян, важно е обединението им, този кръг, който те образуват. Кръгът е силата, в който съществува всичко. Много работим с групите в тази насока, в тази интеграция. Хората сме склонни на разграничение, ние измерваме нашите успехи чрез разграничението. Аз мога нещо по-добре от теб, аз успях днес да медитирам 15 минути, ти колко? Ето виж, от акашовите записи получих послание 6 страници, твоето е само 2! Хората поставяме мерило, за да разберем дали сме успешни. Богинята премахва това мерило и ти дава свободата да бъдеш успешен какъвто и да си.

Дълбокото разбиране на Бог, което е отвъд знанието, ни дава най-голямата свобода – тя премахва дуалността като реалност. В живота си ние даваме оценка на всичко като добро или лошо/неподходящо. Но всъщност всичко, което се случва в нашия живот, е част от нашия свободен избор. Чрез нашите избори ние предизвикваме нещо в живота си или активираме определени програми, често пъти просто, за да преминем на следващото ниво, трябва да се пуснем от предишното… Богинята работи извън правилата, всъщност тя работи извън логиката. Тя ни дарява непривързаност и свобода да изберем най-доброто за нас.

Когато се освободиш от логиката на ума, нещата се получават по един нов начин и това е женският начин за случване. Друнвало Мелхиседек казва, че има два начина за активиране на светлинното тяло меркаба – единият е мъжкият, другият е женският. Той може да показва мъжкия, защото женският не може да бъде обяснен, той е просто се пускаш и то се случва. Мъжкият си има точна форма, а женският няма как да бъде обяснен, той просто си се случва за ужас на онези, които искат с ума си да разберат всичко. И може би женската енергия е точно това – възвръщане към сърцето, в което няма логика. Тя и любовта нямат логика, любовта просто обича, тя съществува, тя се появява на най-невероятните места, по най-невероятен начин се проявява. Това чудо е Майката-Бог.

За още вдъхновения и творения от Деси вижте тук, а това е нейният уебсайт Акашови записи

Акашови записи

Чувство за себестойност

Мир с килограмите

Божествената женска енергия

Оставете коментар