Женственост

Бъди търпелив със силната жена, заслужава си!

By януари 5, 2016януари 2nd, 2022No Comments

warrior_princess_by_marfrey-d8iwuti

Автор: Кат О’Конър

Да, тя е силна. Нейната сила е родена от срещата със страха, с болката в сърцето, с предизвикателствата и безбройните пречки по пътя й. Сила, пробудена когато тя е намерила своя собствен път през бурите. Тази сила, градена през цял един живот, се е превърнала в нещо определящо за нея – качество, което другите виждат и на което се възхищават. Качество, налично във всички жени, във всеки човек. Качество, но в същото време и защитен механизъм, средство за оцеляване.

Но не всеки намира тази вътрешна сила и не всяка жена избира силата за свое средство. Други жени тръгват в различни посоки, избират си различни средства и понякога си позволят да се пречупят през своето пътешествие. Тези другите жени е и тя самата. Защото тя е силна, но в тази сила има слабост. Нейната сила се е родила от всички парченца, на които е била натрошена. Зад маската на силата се крият още маски – маска на страх и съмнение, уязвимост и болка, несигурност и безнадеждност.

Силната жена не винаги иска да бъде силна. Това е тежко за носене бреме през продължително време. От тази сила произтичат очаквания, както вътрешни, така и от света около нея. Знай, че понякога тя просто търси защитено място, в което да се подслони. Място, където просто да остави всичко, без да я осъждат, без да й се казва, че има нужда да се поправи. Без да я питат какво не е наред. Без да бъде упреквана или гледана отвисоко. Без да я карат да се чувства, сякаш се е провалила, просто защото е проявила друга страна от себе си.

Бъди нежен с тази жена. Тя е изразходила толкова много време и енергия в усилие да се изправи на крака, да се извади сама от дупката и да си помогне, че понякога е просто изтощена. Понякога се чувства слаба. Самотна. Изхабена. Толкова е свикнала да носи маската на силна жена, да се стяга и да се насилва да върви напред, че на нея й коства изключително усилие просто да се отпусне и да свали гарда.

Да брани сърцето си и да е устойчива се е превърнало в нейна същинска природа, затова тя често дори не осъзнава, че всъщност иска и има нужда просто да остави всичко, да излезе от ситуацията и да се предаде.

Надига се вътрешна битка: “Аз имам нужда да бъда силна, страх ме е да бъда слаба! Какво ще се случи ако позволя на някого да се доближи? Какво ще си помислят хората, ако помоля някого за помощ или си позволя да си тръгна или да си почина?” Умът на силната жена е обладан от тези демони, затова тя се принуждава да бъде силна.

Да се отвориш за уязвимостта и несигурността изисква нов вид сила – такава сила, която изисква да допуснеш другите до себе си. Да свалиш защитните стени и да си позволиш да бъдеш истинска – за силната жена това всъщност означава да се изправи очи в очи с демоните, вместо да изгражда стени около себе си, за да ги държи навън.

Моля те, бъди търпелив със силната жена, която пресича пътя ти. Не е лесно да я обичаш, но определено си заслужава усилието. Тази силна жена ще те обича неудържимо, вярно и непоколебимо. Позволи й да се отпусне и се погрижи да я прегърнеш нежно, когато го направи.

Източник: rebellesociety.com
Превод: Емилия Цанева

Оставете коментар