Тяло

Как се свалят 100 килограма без диети – част 2

By март 31, 2014януари 3rd, 2022No Comments

снимка: Deviantart/H.Aniko

Това е превод на личната история на американеца Джон Гейбриел, която ни дава много ценни идеи как да подходим към проблема с излишните килограми:

Отработих някои важни емоционални проблеми.

Някои хора чувстват по-голяма сигурност с допълнителни килограми по тялото си. Сякаш тялото използва килограмите в повече като закрила от света. При мен това беше валидно и знаех, че трябва да обърна внимание на емоционалните въпроси, които караха тялото ми да се чувства несигурно. Започнах да практикувам визуализация, която ми помогна да разреша минали травми и да помогна на тялото си да почувства, че не е страшно да пусне килограмите да си отидат.

През годините установих, че 65-70% от клиентите, с които работя, използват килограмите като форма на защита. Наричам това „емоционална пълнота”. Когато в крайна сметка разрешиш проблема, който причинява емоционалната пълнота и промениш модела, че мазнините са равни на сигурност, тялото е много по-склонно да  пусне килограмите да си отидат. След като аз самия промених този мой модел и килограмите вече нямаха роля на броня под формата на мазнини, които да ми дават чувство на сигурност, ненужните килограми просто си отидоха.

Взех си CPAPуред за моята сънна апнея.

Сънната апнея е състояние, което засяга много хора с наднормено тегло. То създава хормонална среда в тялото, която спомага за качване на още килограми, тъй като причинява високи нива на кортизол, които пък от своя страна водят до желание за храни боклуци и инсулинова резистентност. Сънната апнея лесно се третира със СРАР уред. Уредът изпраща въздух в носа и устата ви, за да държи трахеята отворена и така вие спите без проблеми през нощта.

Повечето хора, които страдат от сънна апнея, дори не знаят това, но един сигурен показател е, че хъркат много силно. Оказа се, че имам един от най-лошите случаи на сънна апнея, която моите терапевти някога бяха виждали. От момента, в който си взех СРАР уред, усетих много повече енергия и по-малко ми се искаха боклучави храни. Така килограмите сами започнаха да се стопяват за добро.

Започнах да използвам практики от типа ум-тяло, за да намаля стреса.

Точно както сънната апнея, стресът причинява повишаване на нивото на кортизола и възпалителните хормони. Тези хормони водят до постоянни желания за храна и поставят тялото ви в хроничен режим на трупане на мазнини. Много хора не осъзнават колко важно е всъщност да се научат да намаляват стреса. Аз започнах да медитирам и да правя визуализации всяка сутрин, като в последствие установих, че това е изключително ефективно за намаляване на стреса.

Създадох си много по-устойчив начин на живот.

Освен всичко останало, намалих разходите си, преместих се в не толкова скъпа къща и започнах сам да отглеждам част от храната си. Животът ми стана много по-устойчив, а аз самият се почувствах по-спокоен и с повече подкрепа. Много ми харесва мисълта, че всеки път когато огладнея, мога просто да отида в задния двор и да ям нещо свежо и изпълнено с жизненост. Стресовите хормони вече не циркулират из моята система, причинявайки опустошение и превръщайки тялото ми в машина за съхранение на мазнини.

Прочистих тялото си. 

След като бях свалил около 80 кг, започнах да чета много материали за токсините и как тялото се справя с токсичните химикали. Оказва се, че тялото използва мастни клетки, за да складира излишните токсини. Така осъзнах, че последните 20 килограма в повече, тялото ревностно пазеше, защото те бяха склад за натрупаните токсини. Тогава преминах на „детоксикиращ начин на живот”. На практика започнах да заливам тялото си с много алкални течности, като вода с лимонов сок или ябълков оцет, зелени сокове, супер храни и много салати и кълнове. Това беше от изключителна полза, защото свалих последните 20 килограма много по-бързо от първите 20 килограма.

Когато подходиш от перспективата ум-тяло, която подхранва тялото и намалява физическия, емоционален и умствен стрес, които причиняват трупането на килограми, това е най-значителният и траен начин да свалиш ненужното тегло. Досега съм работил с хиляди хора в 60 държави по този начин и сме постигали удивителни резултати.

Хора, прекарали целия си живот в йо-йо диети, успяха да свалят 25, 50 и 100 килограма, следвайки тази формула.

За повече информация можете да разгледате английския сайт на Джон Гейбриъл:  www.TheGabrielMethod.com

Източник: www.mindbodygreen.com

Оставете коментар