ВзаимоотношенияДуховност

Търпението е ключът към щастливите взаимоотношения

By октомври 14, 2014януари 3rd, 2022No Comments

снимка - Амма

Автор: Амма – Мата Амританандамайи

Много различни двойки идват да видят Амма. Повечето от тях изглежда, че имат само проблеми. Много от тези проблеми започват със съвсем малки неща. Ако съпругата или съпругът бяха само малко по-търпеливи, те биха могли да избегнат всичко това. Както съпругът, така и съпругата встъпват в брак с надеждата да получат любов един от друг. По този начин те са като двама просяка, копнеещи за любов. Те са забравили, че най-лесният начин да получат любов е да дадат любов.

Някои хора имат любов вътре в себе си, но когато се появят трудни ситуации, те напълно изгубват самоконтрола си. Тогава те действат и говорят без осъзнаване. Ако вашият партньор е такъв, то вие трябва да се отнасяте към него с изключително търпение. Ако вие също се ядосате, тогава нещата само ще се влошат. И животът на двамата ще се разруши. Особено ако нечий партньор страда от депресия, тогава другият партньор трябва да бъде много внимателен и да се отнася към него или нея с много любов.

Ако няма взаимно разбиране и търпение, разводът не се разминава. Без тях дори и да решите да се ожените отново, вие просто ще изживеете същите проблеми още един път. Всеки човек има своите недостатъци, никой не е съвършен. Нито един брак не може да се получи без търпение.

Амма си спомня една история. Някога имало един бизнесмен, който бил пристрастен към залагането на конни състезания. Той не можел да се контролира и загубил всичките си пари и съсипал бизнеса си. Той споделил на жена си и я попитал какво да направят. Тя казала: „Спри да залагаш. Ще продължим напред с това, което имаме.”

Съпругът обещал да спре, но тогава казал: „Ти също трябва да направиш нещо. От днес нататък ще се наложи да спреш да харчиш пари за скъпи дрехи. Вече не можем да си го позволим.”

Жената се съгласила. Тогава тя казала: „Но как ще плащаме на шофьора си? Ти можеш да караш. Наистина ли се нуждаем от шофьор?”

Съпругът се съгласил: „Права си. Ще карам сам.” Тогава добавил: „Тъй като сега имаме толкова малко пари, наистина ли се нуждаем от готвач? Ако ти можеш да приготвяш храната, аз ще ти помагам колкото мога повече.” Съпругата се съгласила.

Така те си поделили отговорностите и всеки жертвал по нещо. Намалявайки ненужните разходи, скоро те успели да възстановят всички пари, които съпругът загубил, и отново станали успешни.

Деца мои, трябва да се научим да развием същото отношение като тази двойка. Сърцата на двойките трябва да се слеят в едно.

Никога не говорете рязко един на друг. Никога не се мъмрете един друг, казвайки: „Кой си ти, че да ми казваш какво да правя?” Ако искате бракът ви да бъде успешен, взаимното сътрудничество и търпението са от съществено значение. Разногласията са нещо нормално в семейния живот, но това не означава, че трябва да има съскане и крясъци.

Любовта е основата на нашия живот. Съзнателно или не ние игнорираме този факт и в резултат на това срещаме много трудности в живота. Истинското богатство на семейството е любовта, която неговите членове споделят. Съпругът и съпругата трябва да отворят сърцата си един към друг. Те трябва да споделят своите мисли и емоции. Необходимо е и двамата да се научат да разпознават недостатъците на другия и тогава да се опитат да си помогнат един на друг за преодоляването на тези недостатъци.

Когато взаимната любов и доверие се увеличат, проблемите в семейния живот ще намалеят. Животът ще стане блаженство. Амма се моли за това всичките й деца да бъдат способни да се обичат едни други и да усетят своето единство.

Източник: newindianexpress.com
Превод: zdravaistoria.com

Оставете коментар