Взаимоотношения

Уроци за ходенето на срещи

By декември 30, 2015януари 2nd, 2022No Comments

shy_by_gold_rose

Автор: Корийн Доббас

Ходенето на срещи за много от нас е изнервящо преживяване, изпълнено с множество притеснения. Страх ни е да не се изложим, страх ни е дали резултатът ще е такъв, какъвто искаме, страх ни е да не ни отхвърлят, а понякога просто толкова ни писва, че целият процес ни се струва досаден. Ето 11 прозрения, които ще направят ходенето по срещи нещо много по-приятно, леко и забавно:

1.Забавлявай се
Ходенето по срещи се предполага да бъде нещо забавно! Срещаш се с нови хора, имаш нови изживявания, правиш нови неща. Ако отидеш на среща с такава нагласа, в резултат ситуацията коренно ще се промени. Планирай си забавни преживявания – отидете на разходка в планината, изпробвайте мини-голф, поиграйте боулинг, отидете на лунапарк, запишете се на урок по готвене…
Колкото по-забавни са мястото и дейността на срещата, толкова по-забавно ще ти е на теб и на човека, с когото излизаш. И още нещо – хората се сближават чрез интерактивните нови преживявания. Но дори и да не се получи така при вас, поне ще е било забавно. Прояви творчество.

2. Очакванията ни пречат да се забавляваме
Когато имаме очаквания, не живеем в настоящето. А когато не живеем в настоящето, е много трудно наистина да се насладим на компанията. Например ако сте на среща номер 8 и през цялото време се чудите кога/дали взаимоотношенията ще преминат на следващия етап, то тогава е доста трудно наистина да се насладите на изживяването заедно, но пък това е необходимо, ако наистина искате някога да стигнете до този следващ етап на взаимоотношенията (ако е писано). Подходът без очаквания да се наслаждаваш на настоящето е земен, центриран и изключително привлекателен. Така ти не се побъркваш от притеснения за бъдещето, а живееш в момента и си уверен. Когато си в настоящето, ти знаеш, че ако е писано да се получи, то просто ще се получи.

3. Кажи си, важно е
Имаш въпрос? Чувстваш, че нещо не е наред? Готов си да изведеш отношенията на следващия етап и виждаш, че и човекът насреща е готов за същото? Кажи си го. Наистина няма какво да загубиш, единствено това да си с някого, с когото не си на една вълна. Във всички взаимоотношения, особено в любовните, би трябвало да си с някого, който уважава това, че внимателно и състрадателно си казваш истината. Това е.

4. Важно е ТИ колко харесваш човека
Много е лесно да се изгубим в процеса на ходенето по срещи и да се вманиачим по въпроса: “Той/тя харесва ли ме?!”, особено когато наистина си падаме по човека. Но нека не забравяме, че тепърва опознаваме другия човек и това изисква време. Необходимо е да събереш достатъчно информация, за да решиш дали той/тя наистина е подходящият човек за теб. Просто се отпусни, бъди себе си и дай време на този процес – само така ще разбереш.

5. Границите са секси
Не ти е комфортно ако те поканят на среща в последния момент? Сексът преди да ти е ясно, че имате връзка не е опция за теб? Да прекарваш време с приятелите си или насаме (далеч от партньора) е нещо важно за теб? Какви са твоите граници? Помисли си и се придържай към тях (понякога границите ни започват да се размиват, когато зрението ни е замъглено от новата любов, но това не се отразява добре в дългосрочен план). Не забравяй, че все още просто опознаваш другия човек.
Нужно е да се погрижиш за себе си, така че да си един по-здрав и по-щастлив човек, когато ходиш на срещи. Освен това когато заявяваш границите си, печелиш уважение. Границите показват, че познаваш себе си достатъчно добре, за да знаеш от какво имаш нужда и че заслужаваш. А това е секси.

6. Ще ходиш на много срещи
За да намериш “правилния човек”, се изисква време и доста голям брой срещи. Няма проблем в това, нито пък нещо нередно в теб. Това си е процес. Забавлявай се. Опознай някой нов човек и неговата история.
В края на краищата ходенето по срещи е процес, който ще ти помогне не само да научиш повече за другите, но и повече за себе си. Какво харесваш. Какво не харесваш. И в един момент, когато срещнеш правилния за теб човек, опитностите ти в тази сфера ще ти помогнат да бъдеш по-добър партньор.

7. Няма нужда да приемаш всичко лично
Без значение дали не те е поканил на втора среща, не ти е отговорил на съобщението или сякаш просто се е изпарил от лицето на Земята, това не е болка за умиране. Премини към следващия. Този човек просто е свършил работата вместо теб като сам се е зачеркнал от списъка с потенциални партньори. Изпрати му/й обич и съчувствие, благодари за изживяването и продължи нататък.
Не забравяй, че има хиляди възможни причини защо нещо такова се случва. Не се опитвай да отгатваш и не го приемай лично. Всеки един от нас си има своите уроци и предизвикателства и той/тя може просто да се е захванал здраво да разчиства своите. Но ако наистина искаш да знаеш какво точно се е случило, просто попитай със съчувствие и честност. Няма какво да изгубиш.

8. Без секс нещата не са толкова сложни
Сексът отваря цяла нова камара въпроси и колебания. Може би цялото това ходене на срещи ти е станало леко странно и в такъв случай сексът определено не е решението на всичките ти проблеми. Да не споменаваме, че веднъж след като започнеш да спиш с един човек, с който всъщност нямаш връзка, това те обърква изключително много и ти пречи да прецениш трезво дали човекът е за теб или не. Защото дори и да е просто инцидентно, ти се привързваш към другия човек по някакъв начин. Помисли си какво наистина искаш и знай, че правилният човек няма да спре да излиза с теб, само защото още не си спал с него. В същото време хората, които не са за теб е възможно да си тръгнат заради това, което отново е в твой плюс.

9. Привличаш това, което излъчваш
Ние привличаме хора на същата вибрация като нас. Така че ако постоянно срещаш хора, които са много далеч от това, което искаш, може би просто е време да видиш какво предлагаш. Вероятно е време за малко работа върху себе си. Да стигнеш до това осъзнаване е красиво! Не можем да променим или подобрим нещо, за което не сме осъзнати. А ти вече осъзнаваш нещата!

10. Бъди отворен да срещнеш човека на всякакви места
Пробвай нещо ново – регистрирай се в сайт за запознанства, попитай приятелите и близките си дали не познават някой мил свободен човек, усмихни се на някого в супермаркета, отиди на събитията, на които те канят. И най-важното – отдели си време за заниманията, които обичаш. Обожаваш походите из планината? Присъедини се към планинарски клуб. Фен си на йогата? Попитай йога приятелите си дали имат свободни приятели, отиди на лагер, запиши се на обучение. Обожаваш танците? Запиши се на курс по танци. И без значение дали ще се запознаеш с любовта на живота си или не, ти ще се занимаваш с нещата, които обичаш и ще имаш нови изживявания, които ще те направят по-здрав и по-щастлив човек. А здравите щастливи хора с широко отворени сърца са изключително привлекателни. И познай какво! Тях ги канят по-често на срещи. Хайде, направи първата крачка и пробвай нещо ново!

11. Правилният човек не се плаши лесно
И най-важното – помни, че няма как да уплашиш твоя човек, без значение какво се случва. Това дали ще кажеш нещо глупаво, дали ще споделиш нещо много лично, дали ще поставиш граница – ако това е правилният човек, няма нещо, което да можеш да кажеш или направиш, което да спре връзката да се разгърне. Така че имай вяра. Забавлявай се. И бъди себе си.

Източник: mindbodygreen.com
Превод: Емилия Цанева

Оставете коментар