ВзаимоотношенияЖенственост

Какво е необходимо, за да си привлечеш качествен мъж?

By януари 19, 2016декември 30th, 2021No Comments

elena_and_marco_iii_by_joep_r-d2xsd7h

Автор: Марни Батиста

Качественият мъж е привлечен от една специфична характеристика, която обаче убягва на много жени и често дори да успеят да се доближат до качествен мъж, те не могат да го задържат. Интересно е да отбележим, че всъщност няма значение с какво си облечена, колко дипломи имаш, колко си слаба, какъв е размерът на бюста ти – тези неща нямат чак такава голяма тежест. Увереността в себе си е това, което един качествен мъж намира за привлекателно. Когато не се харесваш, не цениш себе си достатъчно, не се грижиш за себе си и тук нямаме предвид външния вид, когато си фрустрирана, ядосана или просто се чувстваш изцедена – всичко това се усеща от мъжете. Свестните мъже биха искали да знаеш да казваш “не” на мъжете, които не се отнасят добре към теб и никога няма да го правят, защото свестните мъже те търсят и чакат да кажеш “да” на тях.

Затова нека си поговорим как да станеш магнит за свестните мъже. И не забравяй – не става въпрос за гърдите, нито за това колко си слаба, дали имаш прекалено много деца или дали изобщо искаш деца. Става въпрос за нещо много по-дълбоко. И когато осъзнаеш това, то ще промени изцяло любовния аспект от твоя живот.

Какво е тогава? Обърни внимание, защото тази концепция на пръв поглед изглежда нелогична. И нека ти кажа защо. Като жени ние вярваме, че колкото по-малко изискваме, колкото по-лесно е да се общува с нас и колкото по-лежерни сме, толкова повече мъжете ще искат да бъдат с нас. И затова се опитваме да бъдем такива. Аз наричам това състояние “хрисимото момиче”. Но истината всъщност е тази: ако приемаш от мъжете трохички, ако казваш “да” на срещи, планирани в последната минута, ако се срещаш с него в 11 вечерта, ако не поставяш граници и ако не заявиш и изразиш своите очаквания и нужди директно, то мъжете в действителност започват да те ценят по-малко. И в резултат започват да гледат на теб не като на г-ца Подходяща, а като на г-ца Става засега.

И точно тук е трудната част. Вероятно вече имаш доста опит на полето на срещите и успяваш да прецениш кога не си заслужава да се занимаваш с един човек, съответно не се поддаваш. Но можеш да изпаднеш в друг капан – ако си грижовна, подкрепяща, нежна жена, която интуитивно иска да направи един мъж щастлив от цялото си сърце, можеш да развиеш манталитета на “хрисимото момиче” и дори да не осъзнаваш, че правиш това.

Нека разгледаме един пример. Лили е моя клиентка, която наистина полагаше усилия да подобри уменията си за ходене на срещи. Най-накрая тя срещна един прекрасен човек Тед, но нещата с него се развиваха много много бавно. Разбира се, Тед наистина беше чудесен човек, така че той винаги си имаше добра причина да закъснява, добре обоснована причина да отмени срещата в последния момент или да не си изпълни обещанията. Всъщност той беше толкова добър мъж, че дори каза на Лили: “Не мога да повярвам, че намерих жена, която проявява такова разбиране, когато правя грешки!” Звучи ли ви познато?

Но в действителност Лили беше станала толкова “спокойна” относно постъпките на Тед, че поведението на Тед така и не се промени. И докато Лили все казваше неща от сорта на: “Няма проблем. Всичко е наред. Така или иначе и аз имам разни неща да свърша.” или “Ти си такъв чудесен баща, Тед. Напълно разбирам защо има нужда да отмениш срещата, за да може да си отпочинал за утре, когато видиш децата.”, вътрешно тя всъщност се дразнеше на Тед. Освен това я беше яд на себе си, че позволява на Тед да й се качва на главата по този начин. Но веднъж след като осъзна, че се беше превърнала в “хрисимо момиче”, тя престана да бъде толкова мила и разбираща. Тя просто спря да оправдава Тед и започна да изразява чувствата си по женствен, но много силен начин. И в рамките на една седмица Тед спря да бъде г-н Оправдание и се превърна в г-н Чудесен. И сега Тед и Лили са сгодени.

Нужно е да разбереш едно – ти не искаш да приемаш трохички, защото всъщност заслужаваш торта. И когато очакваш торта, когато изкажеш какво искаш и какви са твоите потребности и ги изискваш по много женствен, но силен начин, всъщност свестните мъже искат да прекарват повече време с теб, не по-малко. Точно по този начин ги караш да се обвържат с теб и да гледат на теб като на тяхната специална жена. Виждаш ли? Противно е на логиката, но е валидно на практика. Дами, вие сте могъщи!

Още един пример – в началото Кейти не разбираше концепцията да бъдеш силна и женствена жена. Тя смяташе, че мъжете имат цялата сила – те я избираха, те я искаха или я отхвърляха. Но тя успя да осъзнае, че ТЯ има силата и ТЯ задава тона. И след като вече ходеше на срещи с чувство на сила и изобилие, тя осъзна, че този конкретен мъж пред нея не е последният мъж на земята, нито пък трябва да му е благодарна, само защото се отнася с нея по-добре от останалите мъже, с които е излизала. И точно тогава всичко се промени за нея. Тя ходеше на срещи, ценейки себе си и с чувство на самоувереност. Осъзна, че има сексапил и вече ходеше на срещи мъдро, предавайки на мъжете посланието точно с какъв тип мъж иска да бъде и то по такъв начин, че ги вдъхновяваше да се превърнат в човека, който тя иска. Мъжете, които не бяха съгласни с това, просто си тръгваха, което всъщност спести на Кейти време, усилия и болка. Така Кейти осъзна, че една жена получава единствено това, за което се уговори. И ако се споразумее за “достатъчно добро”, когато става въпрос за любов, точно това и ще получи. И тъй като Кейти овладя способността да поставя граници и да ги поддържа след това, в крайна сметка тя си привлече за постоянен партньор качествен мъж.

Този материал е откъс от книгата Becoming irresistable на Marni Battista
Превод: Емилия Цанева
Повече материали от автора можете да намерите на нейния YouTube канал и на сайта й.

Оставете коментар